Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bagheera Membre du forum Taka będzie, ale kie ... Magdalenka | 2005-04-07 23:36:54 Słyszałem o przypadkach zapowietrzenia pompy ABS'u, możliwe że to to. |
Anonymous Niezarejestrowany | 2005-04-12 15:44:27 Ok. ale jak to jest z tą pompą o napedzie elektrycznym rys 2 ona tworzy jakieś tam ciśnienia ponieważ ona posiada wyłącznik ciśnieniowy w przypadku jak hamulce dzałąy nawet przed pojechaniem do warsztatu pompa rys 2 po ok. 9 sekundach od zapłonu przekręcenie kluczyka sama się rozłana i tak było ok. i podczas jazdy jak wiadomo czasami się włączał i pochwali jak się tam cos skompresowalo (wytworzyło odpowiednie cienieni) w układzie, a i co jeszcze można zaobserwować podczas przekręcenia kluczyka uruchamia się owa pompa rys2 i ze zbiorniczka tam gdzie dolewa się płyn ham.. ubywa go (pobiera odpowiednią ilość wienc dlatego twierdze ze ta pompa o napedzie elektrycznym rys1 pobiera płyn i tworzy cisnienie (odpowiednie) takie aby po wcisnienciu pedal czyli pompy nożnej była wmiare szybka reakcja pedala na szczeki hamulcowe (tak sądze> to wszystko jest opisane jak hamulce były działały
A teraz niedzałaja Pompa (rys 2) działa bez przerwy! Czyli nie tworzy cisnienia które by zadzałało na wyłącznik cisnieniowy Pedał hamulca jest miększy niż zawsze (gdy hamulce działąy), pedał nie zostaje w podłodze ani nie opada sam jedynie jedynie to tyko ze jest miększy, powraca na swoje miejsce Czy pompa o napędzie elektrycznym może być jakiś sposób zapowietrzona, ( na rysunkach technicznyc pompa posada akumulator cinienia u mnie to jest widoczne na rys 2 czarna kula i tam znajduje się prawie ze dopołowy powietrze może to powietrze trzeba jakoś wyregulować czy coś? Znalazłem rysunki podobnej instalacji ABS tak sądzę >>> http://www.zss.pl/~moto/fotografie/prace_dyplom/Teves/praca_3_5_teves.htm czy tm może być kulka na sprertzynie która utrzymuje cisnienie jsli by to było umnie zzepsute to by mogla pompa nienabijac cinienie.... niewiem czy dobze myśle 1- elektrozawór wylotowy 2- elektrozawór dolotowy 3- zbiornik płynu hamulcowego 4- komora ciśnieniowa 5- elektrozawór główny 6- tłoczek 7- akumulator ciśnienia 8- wyłącznik ciśnieniowy 9- pompa elektryczna [ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2005-04-12 22:42:01 ] [ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2005-04-12 22:42:36 ] [ powód edycji: zmiana tyt. watku. ] |