Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2006-06-24 20:56:30 Co prawda nie w Cariie a w Corolli raz puścił przewód łączący chłodnicę w silnikiem i w momencie zeszła cała woda Temp. oczywiście momentalnie skoczyła na maxa - dobrze że to było ze 2 km od domu to piechotą poszłam do domu i auto trzeba było holować.
Nie wiem czy przegrzałeś silnik (brat miał podobny przypadek i mimo, że przejechał jakieś 20 km nie zagrzał silnika ale dolewał wodę) ale jak najprędzej doturlaj się do mechanika. Mozż jakiś czujnik padł?? ale wyciek wody wskazywałby na wyciek z chłodniy. |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-06-24 23:17:00 mozliwe ze pękł Ci wąz ktory dochodzi na dole chłodnicy , mozliwe ze korek spustowy w chłodnicy mialeś nie dokręcony mozliwe tez ze chłodnica gdzieś ma dziurkę , byś musiał sprawdzić połaczenie węzy lub czy nie są gdzieś pekniete , mozliwe ze opaska pusciła i wydostaje sie z węza przy połączeniu z chłodnica płyn , lub korek niedokręcony spustowy , miałem kiedys tak w ave ze po wizycie w ASO i wymianie płynu chłodzącego po przejechaniu około 3000km zaczął mi płyn uciekac , okazało sie ze z korka leci , korek równiez ma oring , moze on puszczac , ciezko na odległośc stwierdzic
ja kiedy polonezem z uszkodzoną uszczelką pod głowicą gdzie wywalało mi płyn z układu chłodzenia do zbiorniczka wyruwnawczego wróciłem z Torunia do Wrocławia około 300km i co jakiś czas musiałem przelewac wodę ze zbiorniczka do ukladu bo w układzie nic nie było |
dymek255 carina e bielsk podlaski | 2006-06-25 11:05:03 Witam.
Jeżeli chodzi o dziurawą chłodnice i w dodatku alu. to jest na rynku dobry kit do naprawy zbiorników i chłodnic firmy "VersaChem" kosztuje 6.5zł. Jeżdze jusz 6mies. i niemam problemu. |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-06-26 09:18:25 miałem podobny przypadek gdzieś pół roku temu
też jak mówili mechanice pękła ze starości jakaś rura gumowa gdzieś tam od spodu teraz już jest wszystko ok tylko jak chcesz wymiać chlodniece to kup nową a nie jakaś użwke która moze być całą zawalona jakimś szlamem |
Ori83 Toyota Carina E Świdnik | 2006-06-27 10:30:57
a mógłbyś bardziej rozwinąć ten problem??jakie to beda kłopoty??wydaje mi sie ze az tak bardzo nie przegrzałem silnika-jak tylko wskazówka dochodziła do czerwonego pola zaraz sie zatrzymywałem albo podczas jazy wyłaczałem silnik-a zresztą przecież to Toyota a nie jakiś polonez.chocciaz musze sie przyznać ze sie zawiodłem-wczesniej miałem golfa sypał sie jak cholera ale nigdy nie sprawił mi takiego psikusa zeby trzeba było go holować. |
Piotr_Dzialdowo Toyota Avensis Sol Dzialdowo | 2006-06-27 11:14:27 W ogole wydaje sie dziwne ze pompa przeciekala i przestala... to ze jechales i jak temperatura dochodzila do czerwonego pola i sie zatrzymywales nic nie znaczy... czujnik temperatury jest w okreslonym miejscu w glowicy i temperatura gdzie indziej mogla byc znacznie wyzsza... ja jak kiedys mialem nissana i chcialem resztki starego plynu "wypchnac" z ukladu to zakrecilem pare razy rozrusznikiem i juz pompa zaczela piszczec... i tak juz piszczala do konca (bo po roku sie rozleciala) - ogolnie awarie ukladu chlodzenia to jedne z najbardziej wkurzajacych - wszystko dziala ale jechac sie nie da... no ale moze miales szczescie i wszystko bedzie OK |
mirwin TOYOTA DRIVER Rover 420D Wołomin | 2006-06-27 12:12:38
No przecież sam pisałeć że to rurki od instalacji gazowej a teraz zwalasz wine na toyote (zmień na golfa o którym piszesz), ktoś kto zakładał skopał robotę i tyle, ja mam 15 letnią toyke i gaz od 5 lat i nic mi nie odpadło z instalacji. Po prostu mialeś slabych fachowców. A po drugie to czujnik temperatury mierzy temperaturę cieczy chłodzącej a jak jej nie ma to pomyśl sam co mierzy ? i jak gorący bedzie silnik. Oby wszystko skończyło się jak najlepiej. Pozdrawiam |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-06-27 13:19:01
Rano przy pierwszym odpaleniu zobaczysz za sobą niebieską chmurę Będziesz wtedy wiedział że uszczelniacze wyzionęły ducha Sprawny mechanik zrobi Ci to bezproblemowo i bez zdejmowania głowicy. Pozdro. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-06-27 15:29:51 Perzan masz racje ale tak nie do konca.
Pokaże Ci moje uszczelniacze które juz chyba wogóle nie pełniły swjej roli twarde jak plastik od wewnetrznej strony to wogole rozpad ogólnie a dymku niebieskiego nie było mimo branie oleju. kolego Ori83 byc moze nic sie nie stało choć to dopiero sie okaże... Mam nadzieje ze fragment tekstu ponizej rozwieje pewne watpliwosci jak i naswietli pewne sprawy. Zapraszam do lektury rzeczoznawcy techniki samochodowej Pana mgr inż. Wojciech Kulesza:
Info z http://kulesza.w.webpark.pl/start-rts.htm Reasumując ja bym obserwował co sie bedzie dziać Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: Cromm dnia 2006-06-27 15:31:24 ] |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-06-27 16:29:44
To zbieraj już na pierścienie. Widocznie Twoje nie były jeszcze tak zużyte albo masz w lepszym stanie prowadnice, ewentualnie nie patrzysz w lusterko jak zapalasz rano auto Pozdro. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-06-27 18:30:21
Kurde to mi nie pszyszlo do glowy, chyba musze ustawić jakies za autem kolo rury , |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-06-28 11:09:06 Chmurka leci taka, że zobzczysz spokojnie we wstecznym
|