Plastiki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam czy malował ktoś kiedyś fabrycznie czrne lusterka albo klamki?? Czy da sie to konkretnie pomalować?? Zeby nic nie złaziło i było takie jak oryginalnie malowane??

Cytat:
2006-05-31 22:05:05, Lukas_power pisze:
Witam czy malował ktoś kiedyś fabrycznie czrne lusterka albo klamki?? Czy da sie to konkretnie pomalować?? Zeby nic nie złaziło i było takie jak oryginalnie malowane??

ale fabrycznie kolorowe lusterka to te same lusterka tylko pomalowane kazdy lakiernik Ci to zrobi klamki tak samo

papierek + podkładzik + baza + klar

i mamy lakierowane plastiki

klik

Jest tam pare postów odnosnie malowania plastiku

Cytat:
2006-05-31 22:12:44, Skolmi pisze:
papierek + podkładzik + baza + klar i mamy lakierowane plastiki

podkladzik oczywiscie do plastikow

a papier zaczac od 600 a skonczyc na 2500-3000

pamiętaj, żeby dokłądnie odtłuścić i położyć podkład wszędzie (z reguły jest czarny i nie widać na czarnym plastiku). Dużo czasu zajmuje szlifowanie (plastik ma fakturę), a orginalnie malowane mają już połysk. Klamki sądziłem, że będzie schodzić, więc nie malowałem.A efekt:

jeśli chopdzi o malowanie plastików zależy na jaki kolor chcesz malować znam się na tym bo z zawodu jestem lakiernikiem po pierwsze musisz wyszlifować zderzak najlepiej na mokro papierem ( 360 ) tak aby był cały matowy po tym musisz go całego odtłuścić i położyć podkład i z podkładem robisz to samo szlifujesz go papierem ( 800 ) i znowu go odtłuszczasz i do farby jaką masz obojętnie czy to jest AUTORENOLAK czy AKRYL czy METALIK tylko ze prz metalkiu ferba jest dwu składnikowa czyli BAZA czyli ten cały kolor i KLARLAK czyli lakier bezbarwny i do tego musisz dodać jeszcze tak zwany plasdtyfikator bo sam wiesz napewno że plastik jest mięki a farba robi się twarda i wtedy by ci pękał a tak to ta farba będzie się poddawać odkształcenią i nie bedzie odpryskiwać POZDRAWIAM Wiesiek83