Wymiana paska rozrządu w 406????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam·! Kupiłem Peugeota 406 niedawno, od pierwszego własciciela rocznik 1998, przebieg 49000 km·!"!!!!!!! niewiarygodne a jednak prawdziwe. Zastanawiam sie co począc z paskiem rozrządu. W ksiazce doszukalem sie ze nalezy go wymienic po 90000 km, ale samochod ma juz 6 lat i niewiem czy to ma jakis wpływ na tą część. Jezeli ktos wie kiedy należy wymianiać to prosze o wypowiedz. Pozdrawiam!

Wymieniaj ! ! !
zawsze to taniej niż wymiana zaworów , szlif głowicy a na koniec i tak paska rozrządu

Jasne że wymień.To jest tylko guma a po tylu latach, przecież wiesz na pewno co się dzieje z gumą.

Witam
Też niedawno nabyłem 406 i zbieram się z zamiarem wymiany paska rozrządu. Gdzieś czytałem że pasek należy wymienić raz na 5 lat niezależnie od przebiegu.

Ja napiszę tak samo jak kilka osób przede mną - wymień pasek bez względu na mały przebieg samochodu, jak napisałeś autko ma 6 lat a zalecana jest wymiana przynajmniej raz na 5 lat (nawet jeśli jest mały przebieg). Oczywiście ostateczna decyzja należy do Ciebie ale warto wymienić.