MotoNews.pl

[s] całego fiata 125p po wypadku ,LPG , OC 6.5 miesiąca

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak ktoś potrzebuje części do fiata to ma okazje stać się właścicielem pięknego ,białego "dawcy" ;
fiat czołowo wjechał w drzewo

fiat to ten sam co brał udział w winogradach i magnolii
wielka szkoda oddać go na złom aby mi tam go z łaski przyjeli za darmo jak mogę z niego jeszcze trochę odzyskać , możliwa negocjacja ceny ponieważ to co napiasłem na allegro było na chybił trafił

czekam na propozycje
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=110898838

poka jakie foty po wypadku, tak z ciekawości zobacze

nie lepiej poszukać zdrowej budy ?

będe miał fotki na dniach jak stoi na drzewie
a co do nowej budy to narazie jestem jeszcze w szoku więc chcem się go pozbyć , chociaż jak by nie patrzeć około 2000 zł łącznie w plecy , ała , a z nową budą myślałem ale to znowu koszta , rejestracja , nie wiem czy oc przejdzie ze starego , chyba ,że podmienie tabliczki oraz numery z nadwozia , jak go nie sprzedam to pomyślę co robić

Sufit Ci sie na łeb spie...? Szukaj drugiej budy. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz w dobrym stanie za śmieszną kase. Rób przekładke tajli i smigaj. Miałem podobną sytuacje i wyszedłem na prostą, a buyda którą kupiłem jest zdrowsza od poprzedniej.

Nie ma co płakac nad rozlanym mlekiem tylko cza działać.

a orientujesz się jak wygląda sprawa przełożenia tabliczek , jakie są konsekwencje ,żeby drugi raz nie rejestrować go , miałem na oku takiego co 10 lat stoi

wymień fachowo.... mozesz zawsze powiedziec ze takiego juz kupiles... kant niska wartosc wiec umozyliby to. jak zrobisz profi przekladke to mucha nie siada

z tego co pamiętam to kant ma numery na takiej srebrnej tabliczce po stronie akumulatora oraz , na blasze która oddziela komorę silnika od "komory" z kąd idzie powietrze do wnętrza ; czyli przespawać ten kawałek i zamienić tabliczki ?

a jeśli nowa buda nie ma lpg a w dowodzie mam wbite to nikt nie będzie robił excesów ,

stary o co biega bo nie kumam ? zadajesz coraz to nowe pytania a nic sie kupy nie trzyma - chcesz numery starej budy przeniesc do nowej razem z lpg ?

wszystko wyjaśniam , przed wypadkiem napalałem się na nową budę i takie zrządzenie losu ,że muszę albo fiata sprzedać albo wymienić budę (tą opcje wziąłem pod uwagę niedawno po waszych sugestiach)

nie mam aktualnie kasy więc pomyślałem ,że gdy kupie nową budę ,albo dostanę za darmo to przełożę tabliczkę od starego fiata do nowego , to samo z numerami na nadwoziu ,a rozbitka zezłomuje jako niby ten co właśnie kupiłem;

a pytanie o LPG brzmi co grozi gdy w dowodzie mam LPG a w samochodzie go nie ma (bo LPG chyba bym nie przekładał).

kolejne pytanie brzmiało : jak przerobić jednego fiata w drugiego na papierze , czy wystarczy podmienić tabliczki i numery czy aby było cacy to muszę gdzieś łazić i w urzędach załatwiać wymianę budy

co grozi za przebicie numerów (oba fiaty nie były kradzione)

Na moje oko tak:
-legalnie stajesz się właścicielem nowej budy z papierami (lub nawet całego fiata), rejestrujesz na siebie, ubezpieczasz itepe
-przekładasz wszystko z bitego do nowej budy (lub wybierasz z obu aut najlepsze elementy (wnętrze, szyby, silnik, zawieszenie, co tam jeszcze, gaz też się da, ale jeśli nie chcesz to nie musisz przecież) i pakujesz do nie bitej budy
-bitą budę złomujesz (jeśli się da to samą, a jeśli nie to z niezbędnym, wymaganym przez złom zestawem części, tych które punkt wcześciej okazały się być gorszymi) i wyrejestrowujesz, wycofujesz ubezpieczenie i tralala

Tak ja to widzę...

[ wiadomość edytowana przez: jacekes dnia 2006-06-18 19:07:31 ]

z tego co pamietam "wyjecie" gazu na stacji kontroli kosztuje 60 pln, wyjmujesz jedziesz i sie pozbywasz lpg. a instalke mozesz jeszcze sprzedac.

BTW Dawaliście rade na magnolce tym fiaciorem :] BYLE BOKIEM RULEZZ

za rok może też będziemy , jak nowego fiat kupie , dbajcie o maluszka