Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2004-03-03 05:44:53 Masz zatkany odplyw z komory wentylacyjnej. Pewnie po jesieni pozostaly nam rozne gowna takie jak liscie, lodygi itp, ktore w polaczeniu z piaskiem daly zajebista papke uszczelnajaca. Woda deszczowa przkroczyla poziom i wlala sie normalnie do duktow wentylacyjnych, a potem juz przez rurke do najnizszego ujscia jakim jest nadmuch na nogi. Jak nie oczyscisz tego badziewia to jak skocza temperaturki do gory to zalegnie ci sie tam gzrybek muchomorek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2004-03-03 05:49:54 |
OLOBONO Opel Omega B 2.0 16v ... Toruń | 2004-03-04 00:42:28 dzieki wielkie chlopaki - pozdrawiam i biore sie do czyszczenia!!! |
![]() Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2004-08-23 09:55:52 Dokladnie tak bylo u mnie ale po dokladnym wysuszeniu silnik wentylatora zatrzymal sie. |
![]() boogie LOB SYMPATYK ![]() M6 warszawa | 2004-08-23 10:03:52 Andriu nie przeginaj PAŁy!
MOże byś tak podał chociaz jakie auto masz w profilu ??!! A taki rezystorek to kosztuje max. 200 PLN |
![]() mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-08-23 14:50:57 hihi,a ja juz pisalem o tym,Jak wracalem z Mazur i wrzucilem nawiew na maksa,bo juz parowaly szyby,to dostalem woda w twarz.hihi |
![]() kondek omega B cz-wa | 2004-08-23 17:53:50 witam
hybrydowy regulator obrotow da sie rozebrac i naprawic przewaznie palą sie tranzystorki sa tam trzy szt. o ile dobrze pamietam ir 44 po 8 zl szt. |
![]() DrA eS ... | 2004-08-23 18:00:12 Kondek widze, ze moje fele lansujesz ![]() ![]() ![]() |
![]() Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2004-08-24 01:07:21 Jeśli chodzi o sterowanie dmuchawą w klimatronicu to musisz zdjąć schowek ( ten od strony pasażera pod airbagiem 4lub 6 śrub nie pamiętam!) i jak zajrzysz w jego miejsce do środka to u góry zobaczysz plastikowy tunel nawiewu dopr. powietrze do prawej kratki i w nim mniej więcej po lewej stronie jest osadzony na zatrzask ten sterownik ( jest chłodzony powietrzem) Lub jak będziesz miał kłopoty ze znalezieniem to za schowkiem zobaczysz okrągłą obudowę wentylatora i po lewej stronie z niej wychodzi wiązka przewodów jedna jej część która idzie w górę właśnie do włącznika nie sposób nie trafić.. |
![]() pitbull22 opel omega sosnowiec | 2006-06-16 16:56:42 Dzieki za rady, u mnie było tyle syfu, że przelewało się do auta i mozna było pływać , a bałem się ze to przecieka uszczelka w szybie. Ale juz opanowane wymiecione brudy i zmieniony filtr przeciwpyłkowy, teraz nawet jakby pachnie w aucie.
max ![]() ![]() ![]() |
![]() mar_k Omega B On Caravan Lublin | 2006-06-20 21:18:57 Po przeczytani tego wątku sam postanowiłem zobaczyć jak to jest z tym odpływem. Gdy kupiłem Omegę ponad rok temu w trasie z Niemiec spadł deszcz i nagle zarosiło kompletnie całe wnętrze. Za naszą granica chwycił mróz i wracaliśmy skrobiąc nieustannie szyby. Udałem się do „speca” który niemalże rozebrał całą dechę rozdzielczą i „naprawił” przeciek z nagrzewnicy. Koszt 450 zł. Byłem do teraz przekonany, że rzecz tak trywialną jak oczyszczenie kanału zrobił na 100%. Ponieważ zauważyłem, iż po deszczu wciąż mi czasami rosi, a w dodatku śmierdzi w trybie ECO zbadałem temat. Na dole pod filtrem syf totalny. Wygarniałem ręką i drutem igliwie z szambem. Wlałem pół wiadra wody z dodatkiem Domestosu aby odkazić - ledwo kapało za nadkolem. Po odkręceniu koła po stronie pasażera jest w nadkolu gumowa klapka. Jak wsadziłem drut to wytrysnęło kilo szamba. Udrożniłem i wyczyściłem ładnie wszystko. Do kompletu kupiłem środek do odkażania wentylacji w sprayu i wdmuchałem połowę puszki do wlotu według instrukcji. Do wymiany poszedł też filtr. Teraz już tak nie śmierdzi z nawiewów. |