Co mam zrobić poradzicie.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam was.
Mam taki problem
Przy Yarisie 1.0 mam uszkodzony{po wypadku podobno} blok silnika i pszecieka co można z tym zrobić czy naprawić się to da czy kupić nowy blok czy caly silnik?
Ile kosztuje taki blok do Yarisa 1.0 z 2002 roku wras z wymianą zecz jasna?
pozdrawiam

są magicy, co to spawają, jak to jednak działa nie wiem...

co by nie mówić, to trzeba autem dobrze przydzwonić, żeby blok mu pękł, zwłaszcza w tych nowych, gdzie strefy zgniotu są jak w średniej wielkości kontenerowcu

blok w ASO będzie kosztował tyle, że wolałbym kupić nową Yariskę, a pod doliczeniu kosztów wymiany mogłoby i na corollę starczyć...

najłatwiej byłoby znaleźć kompletny silnik z jakiegoś rozbitka, pod warunkiem że będzie w porządku...

pzdr

ale ile konkretnie to kosztuje a co do spawania to lepiej niegadać bo to jest zrobione do bani .
A gdzie było by najtaniej taką sprawe zrobić?

Co do silnika to mozesz szukać na allegro jakiegos np. z rozbitego yarka albo np. na silniki.com.pl.

A gdzie to zrobić... Jeśli jesteś z Tarnowa to jest dość dobry serwis specjalizujący się w samochodach japońskich w Zgłobicach (nie chodzi o ASO). Ja u nich pare (grubszych) rzeczy robilem i jestem zadowolony, kilka osób z kolei trochę się na nich zawiodło (ustal konkretnie cenę przed robotą, ale z szefem ), ale summa summarum myślę że jeśli nie masz na razie dobrego mechanika to warto tam chociaż zapytać bo znają się na rzeczy. Poszukaj na googlach serwisu Sikora serwis w Zgłobicach.

Generalnie za takie coś pewnie trzeba liczyć ze 3000-4000 zł.

Inna rzecz to skąd masz takie auto? Jeśli niedawno kupiłaś to moze da się jeszcze coś załatwic ze sprzedającym - w końcu wcisnął Ci auto z wadą ukrytą. Zwłaszcza jeśli kupowałaś w komisie to powinno dać się załatwić sprawę i radziłbym zamiast inwestować w silnik zainwestować w prawnika.

na allegro jest silnik 1.0 do yarisa, z 2002 roku, 48 tys przebiegu za 1500 zł,wraz z osprzętem

Witam
Jak jesteć pewny silnika i mapewno warty jest zachodu.to natrazie możesz zakleiś jakimć kitem ale siekły metal są też ko klejenia bloku ale jest to na krutką mete. ale w między czasie szukasz spawacz lub nowego silnika ale dasie spawać. TYlko czy silnik jest wart bo często gęsto zaczyna sie wtedy coś dziać.

Witam
Jak jesteć pewny silnika i mapewno warty jest zachodu.to natrazie możesz zakleiś jakimć kitem ale siekły metal są też ko klejenia bloku ale jest to na krutką mete. ale w między czasie szukasz spawacz lub nowego silnika ale dasie spawać. TYlko czy silnik jest wart bo często gęsto zaczyna sie wtedy coś dziać.