MotoNews.pl

Opony Polgom

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś jeździ Nivą na oponach z Polgom-u?
Chce takie gumy kupić do Nivy, a opinie od kumpli mających inne terenówki sa podzielone. Bieżnik Armstrong 205/75r15 lub Uragano 195r15. W terenie ponoć nieźle, na szosie ślisko (brak lameli). Ponoć długo wytrzymują, a cena bardzo atrakcyjna. Myślałem o Ruskich gumach, ale słyszę same negatywy, no może tylko dobre w terenie.

Ruskie są strasznie śliskie Polgomu nie znam
Ja co prawda miałem takie w samarze, ale po pierwszym deszczu czym prędzej je zmieniłem bo nie mogłem ani ruszyć z miejsca ani sie ztrzymać
Paweł

co to takiego ten polgom?
pierwsze slysze...polskie?
nigdy ich nie widzialem....

Na forum użytkowników (AutoLADA) rozpytywałem sie o opony SAVA. Korzystam z tych opon (zimówki S3 M+S) i bardzo sobie chwalę. Kosztowały bodajże 165zł/szt.. Natłukłem na nich minionej zimy ponad 6tys. km. Jestem z nich b. zawodolony Na w/w forum pojawił się głos, mówiący, że opony te są b. chętnie stosowane właśnie w ładach nivach przed funkconriuszy nadleśnictwa. Jak znajdę ten wątek, to zamieszczę go tutaj.

Ja potrzebuję typowej gumy na błoto, takie właśnie robi PolGom. Niestety ich strona www jest ciągle w konstrukcji. Gumy sprzedaje także Extrem z bielska, można obejżeć na ich stronie http://www.extrem4x4.pl . No ale myśle, że u producenta będzie taniej...

Polgumy w teren tak, o ile masz drugi komplet opon na dluzsze wyprawy po szosie. Terenowki sa miekkie i zuzywaja sie bardzo szybko, poza tym nie zapewniaja dostatecznego trzymania podczas jazdy i hamowania po szosie. Zachowuja sie jak rowerowe - czarna kreska na asfalcie a ty jedziesz do przodu; piszcza tez na zakretach.

Co do terenówek niewiem, ale kupiłem sobie dwie sztuki opon do samary w Polgomie (siedziba w Dabrowie Górniczej ) Oni tam nierobią nowych opon tylko regenerują ,stąd atrakcyjna cena . Jestem zadowolony z ich właściwości nieźle zachowywały się zeszłej zimy na tym dużym śniegu. Oferta Polgomu była wtedy b.szeroka w zasadzie głównie do samochodów ciężarowych.