Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Crit | 2004-03-25 15:22:55 Ja wymieniłem jeden raz na 2 lata, i dałem lewe długie od nowej corolli, jest dłuższe, trwalsze, lepiej przylega i ma spoiler, a w prawym tylko gumka i jest git |
martinskorpio Toyota Yaris (poszła ... Bytom - Ruda Śląska | 2004-03-25 16:17:31 Ja wymieniłem, były na sztuki, po 8,50zł za sztukę.. jakies niemieckie.. ale już słychać po zimie piszczą.. choć nie marzą.. czyli tandeta firma chyba arco.. choć za te pieniądze na sezon, kwestia wyboru. |
El_Chueco TOYOTA DRIVER Fiat 125p Wrocław | 2004-03-25 17:11:29 ja raz na dwa alta tak jak Crit standarty : Valeo - chyba - badziew totalny |
wwtcka TOYOTA DRIVER Carina II Wrocław | 2004-03-25 22:32:06 patent z wycieraczką od Corolli jest niezły, chyba też to wykorzystam bo moje wycieraczki są od nowości nieruszane (rok i cztery miesiące), mam juz problem czasami ale wystarczy większa ilość płynu na szybę żeby dokładnie się szyba odtłuściła i zszedł brud to wtedy jeszcze dość ładnie zbiera, ale to już pomału ich koniec |
miodek997 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,3 Luna Warszawa | 2004-03-26 10:21:01 Trzeba przyznać że wycieraczki u Yariska to badziew totalny... piszczą jak w F125p.... jak na Toyotę to lekki wstyd. A i zbieranie wody pozostawia dużo do życzenia. Tu stawiam "-" dla Toyoty. Ale to w końcu niewielki mankament... w porównaniu z innymi wiodącymi firmami na naszym rynku |
Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2004-03-26 15:40:15 To typowe dla koncernów -dawać badziew jako części które podlegają szybkiemu zużyciu (w skali życia samochodu).
Do kitu są wycieraczki, bateria i opony (u mnie to były GT2 które już wyszły z oferty Goodyear'a). Zgadzam się - w nowych Yarisach wycieraczki to prowokacja Crit, wszedłeś do ASO i kupiłeś tą wycieraczkę od Corollki od pana za ladą czy znasz jej wymiary i kupiłeś gdzieś ? |
Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2004-03-29 11:49:35 Crit, to niezły z Ciebie kozak - chyba, że zapłaciłeś za tą wycieraczkę od Corollki ?
Co do bocznych szyb: zapomnij - tak to zrobili. Inna ciekawa rzecz: zauważyliście, że szyba kiedy się podnosi i dochodzi prawie do końca robi dolną stroną lekki ruch na zewnątrz auta - tak, że zaskakuje jak nad próg (dot. wersji z el. szybami). Jakieś zabezpieczenie przez włamem ? |
Stachu TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Poznań | 2004-03-29 22:20:11 Pamietaj ze na gumkach nie ma co oszczedzac |
Tojotka TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,0 3D ... Warszawa | 2004-03-30 07:29:19 |
Crit | 2004-03-30 07:41:38 Pamiętam, choć zawsze można pojechać do jakiegoś "ASO" w Czechach
Dobra bo się OT robi. |
michrat TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1.0 Warszawa | 2004-04-21 12:10:53 To ja sie zapytam z innej beczki.
Mam Yariske w wersji Terra Plus. W mojej starej Corollce tylna wycieraczka mogla pracowac w trybie przerywanym, a nie tylko: jest/nie ma. Przyznaje, ze mi tego troche brakuje. Zwlaszcza jak pada Czy moze w wyszszych wersjach Yarisek cos takiego przewidzieli, czy trzeba kombinowac tak jak z gumkami i probowac przekladac z cos z Corollki ? |
Dman-666 TOYOTA DRIVER Betoniarka 1.0 Warsiawa | 2004-04-21 16:00:06
A czego sie spodziewales? Wyprzedaze zapasow...kazda f-ma tak robi...i cisz sie, ze nie dostales Bridgestone'ow...przy nich GT2 to malina... |
janooop Warszawa | 2004-04-21 16:15:21
Nie weim jak w TS-ie ale w solu masz tylko 0,1 położenia dwa brak przerywacza |
michrat TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1.0 Warszawa | 2004-04-21 17:26:54
Dzieki za info. Widać będę musiał poczekać do końca gwarancji by to poprawić |
Sielan TOYOTA DRIVER Yaris 1.4 D-4D Szczecin | 2004-04-21 22:33:58 Eh, te yarkowe wycieraczki... Faktycznie sa do dupy. Po zebraniu wody, na szybie robia sie na chwile "kwiatki" jak w czasie mrozu. I plyn nic tu nie pomaga. Mialem do czynienia z kilkoma toyotami. Rodzice jezdzili Corolla sprzed 90-go roku. Potem byly CarinaII, CarinaE i Ave po faceliftingu i w zadnej nie bylo takich szopek. W zadnej tez szyba nie rysowala sie tak latwo jak w Yarisie. A ten ostatni wcale malo nie kosztowal. Ciagle uwazam, ze to dobre autko, silniczek ma super, ale juz za duzo sie w nim dzialo - wiek-8 miesiecy, 18 tys przejechane i:
- fabryczna wada baku - utrudnione tankowanie (wymieniony), - trzeszczace na nierownosiach jezdni plastiki, - rysujace sie jak pleksi szyby, - kiepskie wycieraczki, - wytarta galka dzwigni zamiany biegow. Oby to byl koniec. |