Jak samemu wymienic krokowiec??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Musze wymienic silnik krokowy w essim 98r 1.6 zetec.Czekam na paczke z allegro.Czy moze ktos juz to robil i moze mi pomoc ??
Pozdrawiam

Napiszę jak to jest w EFi-ściągasz wężyki, wypinasz wtyczkę, wykręcasz śruby, wyjmujesz dziada. Robota na 15minut. Najlepiej przy zakładaniu nowego prysnąć sprwajem do czyszczenia styków-wtyczkę i gniazdo oraz nasmarować lekko Oring smarem oraz wyczyścić gniazdo i uszczelkę pod krokowcem.

Cytat:
Napiszę jak to jest w EFi-ściągasz wężyki, wypinasz wtyczkę, wykręcasz śruby, wyjmujesz dziada. Robota na 15minut. Najlepiej przy zakładaniu nowego prysnąć sprwajem do czyszczenia styków-wtyczkę i gniazdo oraz nasmarować lekko Oring smarem oraz wyczyścić gniazdo i uszczelkę pod krokowcem.

Dokładnie tak

masz metalowy czy plastikowy kolektor???

Cytat:
w essim 98r 1.6 zetec.

Panowie, ale to ma być w Zetecu z kolektorem plastikowym.

Klucz 8 albo 10 (nie pamiętam) i małe ręce.
Najlepszy wygięty klucz oczkowy:

Ale :wiście każdym dasz radę.

Można obie śruby od góry (dolna na macanego),
albo górna od góry, a dolna od dołu (lewarowanie lub kanał).

Jeśli kupiłeś ten z Allegro za +-190PLN, to pomodlę się za Ciebie

w zetecu byly dwa rodzaje kolektora
w metalu sliniczek krokowy jest z boku na gorze
w plastyku najlepiej z kanalu od spodu bo z gory mamy ograniczony dostep z gory go widac ida do niego dwa kable i znajduje sie on na zagieciu kolektora

Cytat:
Jeśli kupiłeś ten z Allegro za +-190PLN, to pomodlę się za Ciebie

Tak to ten z allegro... ale za pobraniem... myslicie ze lepiej paczki nieodbierac??
I czemu jest tak tragicznie??

Cytat:
2006-07-12 22:36:11, axe_xa pisze:
Tak to ten z allegro... ale za pobraniem... myslicie ze lepiej paczki nieodbierac?? I czemu jest tak tragicznie??

To, że na FCP ludzie narzekają, że nie działa i że zwrotów
nie przyjmują (sprzedawcy każą regulować śrubką )

Sam testowałem 6 takich "nowych" pod rząd i żaden nie
działał.

Cytat:
2006-07-13 09:05:51, Skolmi pisze:
To, że na FCP ludzie narzekają, że nie działa i że zwrotów nie przyjmują (sprzedawcy każą regulować śrubką ) Sam testowałem 6 takich "nowych" pod rząd i żaden nie działał.

czyli ze paczki nie odbierac??