Polerowanie lakieru....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w prosty domowy sposób wypolerować lakier metalik czarny w pumce, bo jak to na czarnym każdą rysę widać, a maska jest trochę kieska, pewnie załatwiła ją poprzednia właścicielka.

Pastą Tempo już ręcznie robiłem i było super ale postał na słońcu i coś ten wosk wyparował i dalej taka sama lipa się zrobiła, wiec trzeba by to wypolerować a nie maskować woskiem, co poradzicie bo do jakiego zakładu oddać to raczej za duże koszty jak zaśpiewają ze 500zł to....

W zasadzie nie powinno byc tak zle. Sama polerka nie jest droga. Tyle ze jezeli zrobil bys polerowanie samej maski lakier bedzie sie odrozniel od pozostalej karoserii. Powinienes zrobic zabieg na calym samochodzie. Kosz bedzie okolo 200 - 300 PLN. Przerabialem juz ten temat z Maluchem...

tylko że TEMPO jest też lekko ścierna więc powinna pomóc...ale jeżeli nie...to chyba koszt wypolerowania jest tańszy niż 200 zł

zapytaj w myjni koło ul. Ludwikowskiej z tyłu...kiedyś sie chyba tam pytałem

z polerowaniem jest roznie gorzej jak jest juz caly poler starty to niestety trzeba dac nowa warstwe, moze ktos pamieta jak wygladala moja maska, jezeli chcesz podam ci namiar na kolesia ktory robil moje autko prywatnie ale to zawodowy lakiernik (na priv).

ja robilem mleczkiem BOOL, w bialej butelce mleczko.. i jakos daje rade, tylko troche trzeba sie narobic