Naprawa pompy wtryskowej w TDS-ie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy zna ktoś uczciwy warsztat we Wrocławiu lub okolicy który naprawiłby w moim aucie pompę wtryskową?Jest to TDS z 1992 roku.Wlałem paliwo niewiadomego pochodzenia i coś padło w pompie bo silnik sie trzęsie na wolnych obrotach i świeci kontrolka wtrysku.Zmieniłem wtrysk sterujący i dalej jest tak samo.

to nie pompa
ona albo tłoczy albo nie wyjmij wszystkie wtryski i sprawdź na maszynie czy sie któryś nie powiesił

Podjedź na ul Kamiennogórską we Wrocławiu (Złotniki) do zakładu Dieselservice chłopaki sa kumaci siedzą w dieslu od lat, jutro postaram się wpisać tutaj dokładniejsze namiary.

Cytat:
2007-01-22 20:47:55, hz10 pisze:
to nie pompa ona albo tłoczy albo nie wyjmij wszystkie wtryski i sprawdź na maszynie czy sie któryś nie powiesił

Czy kontrolka wtrysku wtedy się też zapali?Silnik w pełnym zakresie obrotów pracuje normalnie, tylko wolne obroty-szarpie okropnie.

a to jest pompa z potencjometrem?
bo jeżeli tak to pewnie on padł

Cytat:
2007-01-23 09:45:43, hz10 pisze:
a to jest pompa z potencjometrem? bo jeżeli tak to pewnie on padł

Tak z potencjometrem,szkoda że tak daleko mieszkasz bo oddałbym do naprawy auto Tobie

Obiecane wcześniej namiary:

Diesel Service Janusz Hysyk

ul. Kamiennogórska 85/1

Wrocław (Złotniki)

Tel. (071) 349-24-08

Cytat:
2007-01-23 16:13:01, kornat pisze:
Obiecane wcześniej namiary: Diesel Service Janusz Hysyk ul. Kamiennogórska 85/1 Wrocław (Złotniki) Tel. (071) 349-24-08

serdeczne dzięki!

Cytat:
2007-01-23 16:38:40, broks pisze:
serdeczne dzięki!

No problem

Dzisiaj wyieniłem wszystkie wtryski oraz głowiczkę w pompie wtryskowej,silnik pracuje jak zegarek!Szarpanie ustąpiło dopiero po wymianie głowiczki,martwi nie tylko to że kontrolka wtrysku nadal się świeci,jak tą francę wyłączyć?