Z czego ta wtyczka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. pod maską znalazłem niepodpiętą wtyczkę:

Wychodzi z wiązki zasilania cewki zapłonowej a nie zabardzo widać do czego ją podpiąć.

Silnik to 1.4 CVH z wtryskiem wielopunktowym.

pozdrawiam

Na pytanie odpowiem pośrednio .
Wtyczka jest z tworzywa sztucznego

... ale nie wiem do czego mozna podpiąć

Jest to wtyczka do kondensatora przeciwzakłóceniowego na cewce, znajduje się on na cewce(od góry), to jest mały prostopadłościanik(czarny) wielkości 2x1 cm około

Ja mam pytanko... Wczoraj założyłem podobny wątek o tytule "co to jest ? "czy cos takiego... dzisiaj juz go nie ma , mozna wiedziec dlaczego?

Cytat:
2007-06-29 21:37:40, ninja1200 pisze:
Ja mam pytanko... Wczoraj założyłem podobny wątek o tytule "co to jest ? "czy cos takiego... dzisiaj juz go nie ma , mozna wiedziec dlaczego?

zapewne zostal wykasowany przez kolegow moderatorow a widocznie tego jeszcze nie dopadli

szczerze mowiac na temat wtyczek bylo kilka a nawet kilkanascie watkow wystarczy poszperac w archiwum

Cytat:
2007-06-29 21:37:40, ninja1200 pisze:

nie robimy pytan z niejasnym tytulem.. tutaj polece ragulami PiO

jak dasz tytul co to...albo... po co jest to...albo... co boli mojego essiego...

tytul musi dawac do zrozumienia co jest w watku inaczej jest usuwany bez podawania przyczyn

to powiedz mi jak powinien wygladac tytul do takiego watku? Nie wiem co to jest to nie moge tewgo nazwac?!

Dalej nie wiem jaki tytul mam dac ani do czego jest to zwisajace cos... wiec daje jeszcze raz fotke majac nadzieje ze tym razem zdarze zobaczyc odpowiedzi zanim ktos to skasuje http://img186.imageshack.us/img186/5763/38642072zv1.jpg

ninja 1200, a działa ci wskaźnik temp., bo ta wtyczka jest podobna do tej która jest wciśnięta na czujnik temp. w korpusie silnika

działa

ninja 1200, to jest chyba czujnik położenia i prędkości obrotowej wału korbowego. Poszukaj w obudowie silnika wystającego jakby gwintu śruby. Na niego sie nakłada tą fajeczkę

ps. szukaj go tam, dokąd sięga drut z wtyczką

majkee gdyby to była wtyczka z czujnika położenia i prędkości obrotowej wału to chyba essi niechciałby gadać z ninja 1200 - a może jednak

Cytat:
2007-06-30 19:57:03, majkee pisze:
ninja 1200, to jest chyba czujnik położenia i prędkości obrotowej wału korbowego. Poszukaj w obudowie silnika wystającego jakby gwintu śruby. Na niego sie nakłada tą fajeczkę ps. szukaj go tam, dokąd sięga drut z wtyczką

szukaj za rozrusznikiem predzej go tam znajdziesz, tzn powyzej rozrusznika na bloku

ogolnie dostep jest fatalny

Wtyczka czujnika wału jest prostokątna na dwa piny

Podpowiadajcie takie brednie koledze to niedługo okaże się że ta wtyczka od świateł jest

Cytat:
2007-06-29 18:47:51, djtados pisze:
Jest to wtyczka do kondensatora przeciwzakłóceniowego na cewce, znajduje się on na cewce(od góry), to jest mały prostopadłościanik(czarny) wielkości 2x1 cm około

Jedyna sluszna odpowiedz. Dodam tylko że Kondensator czasem jest tez koloru jasnosiwego (w 1.6 naprzykład)

a moze po kolorach kabelkow jakos do tego dojsc ?
moze sciagnij troche izolacji i to sprawdz

Cytat:
2007-06-30 23:44:30, Remarq pisze:
Jedyna sluszna odpowiedz. Dodam tylko że Kondensator czasem jest tez koloru jasnosiwego (w 1.6 naprzykład)

A wiesz moze od czego jest to z mojej fotki ? Poszukam tak jak mowicie ...ale i tak nie wiem do czego to

Cytat:
2007-07-01 11:00:46, ninja1200 pisze:
A wiesz moze od czego jest to z mojej fotki ? Poszukam tak jak mowicie ...ale i tak nie wiem do czego to

Na silniku powinieneś mieć gwint jakiś i tam to trzeba wsadzić
bodajże to z przodu silnika się znajduje...

Cytat:
2007-07-01 18:30:24, djtados pisze:
Na silniku powinieneś mieć gwint jakiś i tam to trzeba wsadzić bodajże to z przodu silnika się znajduje...

Zgadza sie jest cos takiego, potem dam fotke, ale dalej nie wiem po co to (pewnie powiecie wsadz tam i nie pier... , ale ja jednak chcialbym wiedziec)

dzieki