405 GL 1600 -kilka pytan:)

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
po primo gdzie sciagne sobie ksiazke obsługi lub cos takiego po secundo gdzie znajde schemat elektryki po tercio fajnie by było gdyby to szybko sie znalazło

to moze podaj jakis email czy cos...

misman@op.pl

a adasko jaki tam kierwa klucz do swiec idzie:| moze sa gdzies tam ukryte schowki na narzedzia bo mi chyba cham bydlak prostak nie dał

schowki - w bagazniku szukaj, po bokach

po bokach ma jakies "kanały" powietrzne i blachy od nadkoli :| nic ponadto

kupiłem sobie kluczyk zapłaciłem całe 6zł

a dzis przebadałem mu kilka zakamarków mam troche majonezu w odmie :| niby wydłubałem patykiem ale był filtr powietrza mam czysty zagladnałem sobie do tych pierdułek co sa w tej czarnej skrzyneczce na lewym przednim nadkolu do czego to ?? w sumie długo go nie "bad±łem" bo zimno w garazu jak w psiarni

e jakie sa objawy jebnietego modułu??

auto nie jezdzi

a co sie dzieje - skad podejrzenie, ze jebł modul????

Cytat:
2005-11-16 23:28:28, adasco pisze:
auto nie jezdzi a co sie dzieje - skad podejrzenie, ze jebł modul????

przerywa (szarpie) i czasami potrafi ze sgasnac moze to gaz w sumie stary juz jest ma 7 lat wiec miałby prawo no ale chuk wymienie swiece kable i zobacze...

moze masz jakiegos syfa w gazniku?

nie wiem sprawdzałem filtr powietrza i jest czysciutki... jedynie majonez w odmie ale mowisz ze to normalka... ja obstawiam na gaz ale zobaczymy..najfajniejsze jest to ze mam nim jutro całem miasto przejechac zeby kupic ojcu pompke sprzegłowa hehe

wczoraj wymieniłem swiece na NGK i jest lepiej jeszcze zmienie kable a przed nowym rokiem kicne jeszcze na regeneracje parownika i bedzie git

a mam kłeszczyn Szreku nie masz czasem na zbyciu głki zmiany biegów?? bo moja wyglada jakby ja 3 lata myszy jadły

nie, nie mam.

no to lypka bo trudno dostac a te w sklepie wyhladaja równie nietrwale jak ta co mam zamontowana no nic jeszcze poszukam a nóz sie na giełdzie trafi;]

no to kolejne qrwa blac.
poprosze schemat KOLOROWY inst. el do 405 gl... wszystkie gorne zarówki z tyłu (stop, pozycja, p.mgielne) swieca mi sie na raz jak włacze swiatła a stop wogole nie reaguje :|

wyjmij i wyczysc plytke lampy i styki.

Cytat:
2005-11-22 22:00:30, adasco pisze:
wyjmij i wyczysc plytke lampy i styki.

powatpiewam ze to pomoze:| dzis to wyjmowałem i wczele nie wygladało tragicznie:|

niewazne jak wyglada. Umyj plutke ludwikiem, osusz, poczysc (!) styki zaroweg, poczysc kostke, polej wd 40...
Jak dla mnie - to nie ma innej mozliwosci, by zwarcie bylo gdzies indziej. Chyba, ze masz gdzies wiazke przecieta i zwarta... ale malo prawdopodobne. Patrze w ten schemat jak gekon na muche - i innych mozliwosci nie widze. Nie znam sie na elektryce, ale serie takich zwarc zafundowala mi kiedys lada. I tam tez "wygladalo dobrze"

Cytat:
2005-11-22 22:47:22, adasco pisze:
niewazne jak wyglada. Umyj plutke ludwikiem, osusz, poczysc (!) styki zaroweg, poczysc kostke, polej wd 40... Jak dla mnie - to nie ma innej mozliwosci, by zwarcie bylo gdzies indziej. Chyba, ze masz gdzies wiazke przecieta i zwarta... ale malo prawdopodobne. Patrze w ten schemat jak gekon na muche - i innych mozliwosci nie widze. Nie znam sie na elektryce, ale serie takich zwarc zafundowala mi kiedys lada. I tam tez "wygladalo dobrze"

ja sie martwie czy czasem se gos na "krótko " nie złozył... bym miał nieżły problem :| ale kable wygladaja na spoko :| kolorystyka ospowiada kablom w lewei i prawej lampie:|

no to chyba mam problem... dzis sprawdziłem czy zachowanie (szarpanie) mojego autka jest takie samo jak na gazie tak i na benzynie... i potwierdziły sie moje najgorsze przypuszczenia.. na benzynie tez szarpie:| no i zonk... wymienie jeszcze kable... a potem nie wiem najdziwniejsze jest to ze jak jade na trasie jakiejs i nie operuje za duzo gaziem to moge sobie latac jak chce od 60-150km/h byle nie gwałtownie chociaz powyzej 80 jum nawet gwałtowniej mozna.. a jak w padne na miasto jest duzo ruszania hamowania ogolnie akcja "machanie gazem" to zaczyna sie niezła szopka:| nie wiem co jest:| no ale coz autko mam dopiero 2 tygodnie a dodatkowo padł mi dzis wiatrak od nawiewu co mi bardzo doskwiera bo nie ma juz takiego fajnego nawiewiu