Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
zYx LOB SYMPATYK ____Ω____ EU | 2006-08-19 00:56:21 Opłaca się to w ogóle?
Mam 2.0 i niestety jest za słaby na omegę, przynajmniej dla mnie, więc pomyślałem o zmianie na np 2.5 lub 3.0 mv6? Co oprócz silnika należałoby wymienić? Czy komputer pokładowy pokazywałby prawidłowe informację? O czym jeszcze należy pamiętać przy takiej operacji? Dzięki |
darq LOB MEMBER SENATOR C30SE Warszawa | 2006-08-19 01:11:47
Daj spokój, za dużo zachodu i niepotrzebnie wydanych $$$. Sprzedaj pudło i kup mv6. |
zYx LOB SYMPATYK ____Ω____ EU | 2006-08-19 01:13:28 Kurde, nie wiem dlaczego, ale jakos sie przywiązałem :/
chyba poczekam i kupie coś innego, nowszego.. kiedyś [ wiadomość edytowana przez: zYx dnia 2006-08-19 01:18:53 ] |
darq LOB MEMBER SENATOR C30SE Warszawa | 2006-08-19 01:24:17 Z każdym "normalnym" autem tak jest: jesteś szczęśliwy dwa razy - raz jak je kupujesz, dwa jak je sprzedajesz. Więc jeśli 2.0 Ci zdecydowanie nie wystarcza, to bez sentymentów - pozbądź się go i kup coś mocniejszego, byle zadbanego. Nowe, mocniejsze auto pozwoli Ci bardzo szybko wyleczyć się z tęsknoty po tym starym . Wiele osób z naszego grona tutaj to przerabiało (ja również ) i na pewno to potwierdzą.
Przywiązać to się można do Astona Martina DB9 i wtedy go nie sprzedajesz tylko kupujesz Bugatti Veyrona jako drugie auto Ale nie przywiązuj się do Omegi 2.0 |
zYx LOB SYMPATYK ____Ω____ EU | 2006-08-19 01:27:45 Oki zrobie tak jak mówisz
może w przyszłym roku, jakoś wytrzymam :] Dzięki za rade |
Potatoe Omega B Caravan (aut ... Gdynia | 2006-08-19 11:58:24 2,5 V6 - NIE JEŹDZI
potwierdzone |
zYx LOB SYMPATYK ____Ω____ EU | 2006-09-21 23:03:57 Niestety na razie nie będzie mnie stać na nową omegę, dlatego nadal myślę nad wymianą silnika na młodszy i większy.
Coś ostatniu tu na forum czytałem, że i IMMO trzeba wymienić, żeby silnik odpalił? Gdzie dorwać silnik z małym i prawdziwym przebiegiem? Tzn jakaś zaufana osoba? Oprócz wymiany silnika co trzeba jeszcze wymienić? Jakieś szczegóły? Np chłodnica klimy/silnika i inne takie? A co np. z tarczami hamulcowymi, bo w sklepie zawsze jak sie kupuje jakąś część pytają jaki silnik? Dzięki |
dethmag Opel Omega B Ostrołęka/Warszawa | 2006-09-22 08:27:02 zYx tez nad tym myslalem ale rozmawialem z mariosem i doszedlem do wniosku ze nie ma sensu za duze koszta ..
ja myslalem o swapie na 2,5 td ale tak jak mowie za duzo gratow trzeba zalatwiac .. naprawde za duzo zachodu .. w chwili obecnej mam 2.0 16v ale to jest tylko do kulania sie..... moze sie jakis kupiec znajdzie za jakis czas i sie sprzeda i wezmie albo tak ja ty chcesz wiekszy silnik + gaz , lub diesla.... pozdrawiam ..... |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-09-22 17:29:25 bez jaj jak silnik w rozruszniku jest w miare niezajechany czyli ma do 300 t km a nie po 4 kręceniach a właściciel dbał to da rade tym jechać, no ale i tak brakuje jej temperamenu bo fabryczny przypomina 60 latke po szybkim capca rapca |