BMW e36 Siłowniki centralnego zamka.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
posiadam bmw e36 compact z 95 roku , chciał bym sobie zamontowac sterowniki do czentralnego zamka na pilota ale niewiem gdzie sie znajdują w samochodzie sterowniki gdzie mam je podłączyc
prosze o pomoc
dzieki

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2006-12-12 21:26:59 ]
[ powód edycji: nieczyteny temat... ]

Sterownik do centalnego zamka znajduje się za schowkiem. Jest to jeden sterownik do zamka i do szyb, jeśli oczywiście masz elektryczne. Aby się do niego dobrać , musisz wyciąnąć schowek, a natępnie namierzyć odpowiednie styki żeby wpiąć się. Ale z tym mozesz mieć drobny problem, bo w E36 bywa z tym różnie, co rocznik, i co model to sytuacja wyglądała inaczej. Jest z tym troche zabawy.

Wielkie dziek

Jest z tym duuużo zabawy, ale do zrobienia. U mnie podłączał kumpel i działa wszystko (domykanie okien po zamknięciu a nawet mam możliwość sterowania pilotem ile mają się te szyby domknąć)
Sam za bardzo się nie znam więc wiele Ci nie pomogę ale jedno pamięam, że jak już wszystko było podłączone to trzeba pozamykac samochód do spr. My tego nie zrobiliśmy i siedzieliśmy 2 dni nad tym o co chodzi. Pomocne są różnego rodzaju opisy, które możesz znaleźć na stronie www.elektroda.pl POLECAM Wszystkim.
Przy okazji montowania alarmu i rozbebeszania wszystkiego proponuję wstawić pstryczek elektyczek. Patrząc na opinie jest to lepsze zabezpieczenie niż jakikolwiek alarm.
Powodzenia życzę.

hej moze ma ktoś schemat jak podłączyc sterowniki do centralnego zamka w bmw e36 z roku 95 bo podłączyłem kierunkowskazy ale niewiem jak podłączyć otwieranie i zamykanie ? moze jest jakiś schemmat albo kolory przewodów ktoś jakieś zan
dzieki pozdrawiam