Mam Bmw e36 duzo pali gazu pomocy !!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc ma bmw e36 z silnikiem 1.8 115 km i ptrzebuje pomocy odnosnie spalanja.moja beta pali mi 16 l na 100 w miescie gazu to normalne czy nie bo wszedzie czytam to pisza ze ok 10 l prosze pomoc.

16 litrów to lekkie przegięcie. Kupiłeś auto już z instalacją gazową czy sam zakładałeś? Ile spala na benzynie?
Pozdr.

kupilem w benzynie i zakladalem puzniej gaz,a napaliwie gdzies 10/11 l na 100

Mi się wydaje ze to narmalne. Wiekszosc pisze że im pali mało bo ciężko im się przyznać, a ja juz słyszałem bezpośrednio kilka opinii i spalanie sięga nawet do 18l gazu. Poczekaj - może MiBhell się na ten temat wypowie

Czyli na benzynie pali w normie. Sondę lambdę, filtry i inne rzeczy możesz wykluczyć. Jedź do gazowników niech dobrze wyregulują gaz bo chyba coś namieszali przy ustawianiu mieszanki.
Pozdr.

Niech gazownicy porzadnie wyreguluja ci gaz. Ja narazie jezdze (BMW E36 318i) na benzynie i pali mi okolo 9-10 benzyny w miescie , w cyklu mieszanym spala okolo 7,5-8,5l benzyny. Ale juz jutro zakladam gaz. Mojemu kumplowi ktory ma tez 318i 115KM w miescie pali okolo 13-17l gazu tyle ze jak widze jak on jezdzi to wcale sie nie dziwie.

nie wiem jak osiagacie 10 litrow benzynki w miescie. moj compact m43 nie jest w stanie w miescie zejsc z 12 na trasie w normie przy 120 7.1

[ wiadomość edytowana przez: zwirowaty dnia 2006-09-29 08:50:18 ]

Cytat:
2006-09-29 08:48:54, zwirowaty pisze:
nie wiem jak osiagacie 10 litrow benzynki w miescie. moj compact m43 nie jest w stanie w miescie zejsc z 12 na trasie w normie przy 120 7.1 [ wiadomość edytowana przez: zwirowaty dnia 2006-09-29 08:50:18 ]

Swego czasu mając 320 E360 w mieście paliła mi max 15 dusząc ją ile wlezie. Przy spokojnej bujance to 12 mi paliła więc z Twoim jest coś nie tak. Od 2 tygodni mam 316 i w mieście niegdy nie przekroczyłem 10l

potwierzdam
mój M40 1.8
pali miasto 9-10
trasa 7 jak bym dokładnie policzył troche mniej jak 7
Bez gazu
Pzdr

Miałem podobny problem ale przy kazdym tankowaniuprzykręcałem śrubę na dolocie gazu aż doszedłem do 11l średnio

Witam
Też mam 115km i mialem problemy ze spalaniem.
Palil mi 15, 16l na trasie
Teraz mi troche podregulowali i jest ok 13 na mieście.
Ale na samym poczatku jak zalozylem gaz palil mi 11, 12l na mieście
Pozdro

powiem ci tak miałem niedawnona gaz 18i z silnikiem m40 w miescie palił mi do 12 na trasie 10 teraz mam 16i gaz i pali mi do 10l w miescie a na trasie 8 z kawałkiem ale mam teraz silnik m43

spalanie normalne!!!
wszystko zalezy od stylu jazdy
Moja 320 coupe (m 52) na sekwncji pali 17l w miescie . ale to dla tego ze duzo stoje w korkach, a jak jest gdzie przycisnac to krece ( no coz raczej to wyglada na metode typu " gaz, stop" bo w krakowie nie ma gdzie jezdzic )
Inna sprawa, ze przy zakladaniu prosilem gazownika by ja tak ustawil by strata mocy byla mniej odczuwalna, ale to juz mniej istotna sprawa.
Ostatnio robilem trase K-ów- W-wa trzy razy i autko palilo 36l na 295 +/- 10 km ( od stacji do przelaczenia sie instalacji na benzynke) Dodam tyle ze nie zalowalem, czyli non stop "piec",
pomimo zwezen i korków przy Kielcach i Radomiu udalo mi sie dojechac do w-wy w 2.50h ( tu sie chwale )
W miescie raz sie pokusilem o delikatna jazde, czyli ze muskałem gaz....
.... 14.7 na prawie 103 o ile dobrze pamietam, ale to nie byla jazda tylko... "L" szybciej jezdza!!! KORKI!!!! to powoduje zuzycie paliwa, styl jazdy tez

Pozdrawiam

Cytat:
2006-10-01 19:55:56, piotrfire pisze:
Miałem podobny problem ale przy kazdym tankowaniuprzykręcałem śrubę na dolocie gazu aż doszedłem do 11l średnio

Boże jedyny, Makumbe uchowaj !

Nie rób tak, chyba że masz już głowicę na wymianę!

Auto ma pracować na mieszance w miarę STECHIOMETRYCZNEJ a nie zużywać paliwo w ilości adekwatnej do widzimisię użytkownika.

Do wszystkich planujących gaz w BMW:
Jest juz wiele zakładów, montujących w dobrej jakości wtrysk gazu za ok 2500.
Nie zakładajcie mikserów do aut z wielopunktowym wtryskiem!!!
Przy wtrysku:
- brak utraty mocy
- mniejsze zużycie paliwa - ok 10% więcej niż benzyny
- brak wybuchów
- lepszy skład spalin
- mniejsze ryzyko przyspieszonego zyżycia głowicy, uszczelki pod nią...
- itd...