Kolejny problem z inspekcja :/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na wstępie chciałem przeprosić że znów problem z inspekcja :/.
Szukałem wątku żeby dopisać swój problem ale wszystkie posty na ten temat są już zablokowane.
Kupiłem autko BMW E30 już z palącą się inspekcja i zegarkiem do tego pomarańczowa i czerwona dioda. Napis i diody paliły mi się po przekluczeniu zapłonu i po odpaleniu.

Zmieniłem olej i filtr skasowałem inspekcje 7 pin do akumulatora pod -.
No i ok. napis inspekcji zniknął zegarek też (oczywiście nie zapomniałem ze zegarek święcił się dlatego ze pora na wymianę płynu ham. Zrobię to na dniach), pomarańczowa i czerwona lampka tez zgasła.
W czym problem zielone lampki świecą się po przekluczeniu zapłonu (dwie się nie pala chyba przepalone ?) ale gdy odpalę wszystko gaśnie ? czy tak ma być ? czy powinny one świecić się tez w czasie jazdy jak paliły mi się pomarańczowa i czerwona ?

kontrolki insp. gasną po chwili kiedy odpalisz silnik-tak akurat jest umnie w E36 i E39

W e-34 też gasną, jeśli są zielone to gasna a pomarańczowe nie gasną widocznie po to coby przypominac że juz czas na zmiane oleum

heh, dzięki za info tzn. ze wszystko jest ok. Bo już się bałem że coś zle zrobiłem i bede musiał smigać po elektrykach