Amorki przód do corolci co polecacie.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie czeka mnie wymiana przednich amorków do corolci i zastanawiam sie jakie wybrać. To znaczy gazowe czy olejowe. Za regenerowane olejowe chca 150 PLN z montażem, a nowe wkłady 250 PLN (firma sprawdzona i rzetelna). Te 200 PLN to niezła oszczedność bo mozna jeszcze coś w zawieszeniu ewentualnie powymieniać. Każda opinia bedzie mile widziana.

Kiedyś na CC był poruszany temat amorków regenerowanych. Ci co dali do regeneracji zachwalali a reszta była raczej na anty. W sumie jakbym była w takiej sytuacji to chyba jednak kupiłabym nowe. Kurcze na tym trzyma się auto... Myślę, że kupiłabym jakieś tańsze. U siebie mam KONI.

Moje zdanie jest takie, ze jeśli chcesz jeździć jeszcze tym samochodem to warto kupić nowe amorki i najlepiej KYB bo mimo, że nie należą do najtańszych, to stosunek jakość/cena mają wysoki. Zakładasz i zapominasz. Nie ma co oszczędzać.

Wydaje mi się, ze temat regenerowanych amorków był kiedyś poruszany na forum. Bodajze PiterK coś o tym pisał.
EDIT:

Może wymień sam amorki to akurat będziesz o tyle do przodu aby kupić KYB

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2007-03-19 22:16:47 ]

Cytat:
2007-03-19 17:47:31, mirwin pisze:
No właśnie czeka mnie wymiana przednich amorków do corolci i zastanawiam sie jakie wybrać. To znaczy gazowe czy olejowe. Za regenerowane olejowe chca 150 PLN z montażem, a nowe wkłady 250 PLN (firma sprawdzona i rzetelna). Te 200 PLN to niezła oszczedność bo mozna jeszcze coś w zawieszeniu ewentualnie powymieniać. Każda opinia bedzie mile widziana.

Jeżeli nie pomyliłem przy szukaniu, to amorki dla Ciebie - bardzo dobra firma, 2 lata gwarancji. Nie baw się w regenerowane czy inne olejaki. Nie warto - na kiepskich amorach gorzej hamujesz, łatwiej można wylecieć z toru jazdy.
Pozdr. P.

"pyrekcb" - dzieki na namiary.
KYB - na forum to bardzo popularny amorek. Ja mam z tyłu Monroe i jestem bardzo zadowolony a wczesniej miałem Sachsy i zaczęły wyciekać. Z wymiana to i tak bedzie z 250 PLN. Pewnie włoże nowe. Dzieki za rady.