Jakie głośniki lepiej kupić ALPINE SPE-13C2 czy JVC CS-HX536

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie co lepiej kupić co bedzie lepiej grało i później wymiękało:

1.ALPINE SPE-13C2

2.JVC CS-HX536

Mam nadzieje że nikt nie bedzie sugerowal się cena

zadne z nich....

MOŻE BYŚ COŚ POLECIŁ Z 130MM

Mam jeszcze trzy inne opcje (troche drożej ale nie ma problemu):

HERTZ ESK 130
TEC-XP5K
PHONOCAR TL 1301

[ wiadomość edytowana przez: SOER dnia 2006-11-16 14:42:16 ]

To już troche lepiej! Separowany zestaw + zwrotnice = zupełnie inny dzwięk..

Hertz gra jako tako, ale troche metalicznie..

Sprawdź jeszcze oferty Power Bass

phonocar serai alpha np 59zł za głosnik Lub np taki systemik
wel power bass

albo taki zestawik...

nie wiem ile chcesz wydac co chcesz osiagnac... czego słuchac itd.. masz wzmak czy same radio??

Te żółte Phonocary z pierwszego linka mam na przodzie i to jest zasilane przez radyjko a tył mam zasilany przez blaupunkt GTA 470 w bagaźniku zabudowa a teraz chce kupić jakieś głośniczki na tylną półke (bo teraz mam fabryczne) cena do 250zł same mid bassy bez tweetow..

Co powiesz na te hartze co dałem linka te z zestawu ESK 130. Kumpel chce tweety więdz kupiłbym zestaw a tweety za 100pln mu odsprzedał.

Cytat:
2006-11-16 17:41:54, SOER pisze:
Te żółte Phonocary z pierwszego linka mam na przodzie i to jest zasilane przez radyjko a tył mam zasilany przez blaupunkt GTA 470 w bagaźniku zabudowa a teraz chce kupić jakieś głośniczki na tylną półke (bo teraz mam fabryczne) cena do 250zł same mid bassy bez tweetow.. Co powiesz na te hartze co dałem linka te z zestawu ESK 130. Kumpel chce tweety więdz kupiłbym zestaw a tweety za 100pln mu odsprzedał.

nie pytaj mnie o hertza bo jestem jego antagonista
do 250 ... hmm a dlaczego nie próbujesz wcisnac 16,5?

Dlaczego nie 165mm.....1. bo mam coupe i tylna półka jest z blachy i jakoś nie przemawia do mnie cięcie autka gumówka... 2. Lubie wszytsko co fabryczne 3. Nie lubie takich dużych głośników moim zdaniem wygląda to jak w Calibrze czy Kadecie GSI ...

To jak pomożesz ?? skrót: mid bassy lub 2-way, 130mm do 250 pln

Cytat:
2006-11-16 20:43:16, SOER pisze:
Dlaczego nie 165mm.....1. bo mam coupe i tylna półka jest z blachy i jakoś nie przemawia do mnie cięcie autka gumówka... 2. Lubie wszytsko co fabryczne 3. Nie lubie takich dużych głośników moim zdaniem wygląda to jak w Calibrze czy Kadecie GSI ... To jak pomożesz ?? skrót: mid bassy lub 2-way, 130mm do 250 pln

jesli wogóle to srednio-niskotonowe wchodza w gre.

szukaj w JL ,MacAudio, powerbass lub phonocar ostatecznie pyle
ja bym sie skłaniał z tych nizej albo na sinusy albo na phonocary

ale nie oszukujmy sie ..z 13 cm niewiele uzyskasz..

phonocar

MacAudio

Pyle

sinusy

ew signat

DZIEKI bede studiował.
A phonocary mam z przodu... nowki sa za 80zł na allegro, mam wiekszy budzet tym razem wiec....

Witam,
Coś nowgo i coś co już było.. teraz wybór ostateczny (dwa przedziały cenowe):

phonocar 2720
phonocar 2/612
mac audio 2.13
sinuslive

inne ceny:

TL 1301 Phonocar
I tu chyba cos fajnego, cos mocnego..
MB

[ wiadomość edytowana przez: SOER dnia 2006-11-17 19:57:35 ]

SINUSLIVE SL 13 - fajne ale wiesz tam jest 249 za szt.
aha odrzuc 2 i trzy drożne

i wybieraj z tego co zostanie

no wiem wiem... jakoś bym wyskubał ale czy warto (sa tez inne wydatki) .

Czyli piszesz ze 2-3 drożnych nie kupować ? tylko srednio-niskotonowe i do tego tweetery ?

Czyli zostaje:SINUSLIVE SL130, Phonocar TL 1301 i PowerBass S-5C

Chyba kupie powerbassy jeszcze popytam sprzedawców i napisze co kupiłem i czy jestem zadowolony, ale napewno kupie cos z tych trzech zestawów.

Cytat:
2006-11-18 00:42:49, SOER pisze:
no wiem wiem... jakoś bym wyskubał ale czy warto (sa tez inne wydatki) . Czyli piszesz ze 2-3 drożnych nie kupować ? tylko srednio-niskotonowe i do tego tweetery ? Czyli zostaje:SINUSLIVE SL130, Phonocar TL 1301 i PowerBass S-5C Chyba kupie powerbassy jeszcze popytam sprzedawców i napisze co kupiłem i czy jestem zadowolony, ale napewno kupie cos z tych trzech zestawów.

ogólnie nie ma co wkładac wysokich tonów na tył a 2-3 drozne maja jeszcze jedna straszna wade..... wytrzymałosc a własciwie jej brak