Ogrzewanie szyby i foteli

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ponownie.
Prosze o podpowiedź w kwestji ogrzewania tylnej szyby i foteli.
Otórz ogrzewanie to nie działa (zimno sie zrobiło wieć odkryłem) . Przycisk od załanczania sie podświetla ale nie grzeje, ani szyba ani fotele. Sprawdziłem bezpieczniki pod maską. Do dwuch pierwszysch od strony szyby w ogóle prąd nie dochodzi (oba 7.5A). Czy one są od ogrzewania ? Czy bezpieczniki znajdują się jeszcze gdzieś ?

Musisz napisac co to za auto bo nikt jasnowidzem nie jest na obudowie bezpieczników powineineś mieć schemat od czego jest poszczególny bezpiecznik.

Napisz jeszcze jaki to samochód to dodatkowo może pomogą ci którzy nie są telepatami.

Ups.
Sorry. 316 E36 compact z 98r.

Sprawdziłem przednie bezpieczniki i przekaźnik pod maską. Są sprawne. Czy jeszcze gdzieś są jakieś bezpieczniki lub przekażniki od ogrzewania. Obiło mi sie o uszy że pod tylnymi siedzeniami gdzieś są od tylnej szyby. POdpowiedzcie gdzie.

Zciągłem tylną kanape. Nie ma żadnych przekażników , czy bezpieczników (tylko sterowanie poduszek). Przekażnik w skrzynce pod klapą sie przełancza po naciśnięciu przycisku(słychać). Zresztą zamieniłem z innym. Bezpieczniki też sprawne. Jest coś o czym nie wiem, czy powinienem zacząć sprawdzać kable ?? Niech ktoś coś podpowie w końcu. Nikt się nie zna na elektryce ?

musisz chyba pojechac do elektryka :/

Dobra rada, po tym co zobaczyłem przy słupku koło kierowcy. Mam tam dwie kostki z powpinanymi kablami. Dodatkowo jakaś wiązka z trzema bezpiecznikami (to już nie dzieło inżynierów bmw). Skrzynka z alarmem. Odłonczony ukryty włoncznik .... . Chyba sam nie poradze.

ja mam dokladnie ten sam problem w e36 316 sedan z 91r. fotele nie grzeja a jak nacisne przyscisk to sie swieci. ogrzewanie szyby z tylu tez nie dziala. jakies porady?

u mnie fotele tez nie grzeja. Prawdopodobnie maty sie popalily. prosty sposob by to sprawdzic:
pod fotelem ida dwie wtyczki jedna do grzenia tylka druga na oparcie. wezcie probnik i zobaczcie czy dochodzi prad, wtedy sprawa stanie sie jasna

Cytat:
2006-11-01 14:47:34, zwirowaty pisze:
u mnie fotele tez nie grzeja. Prawdopodobnie maty sie popalily. prosty sposob by to sprawdzic: pod fotelem ida dwie wtyczki jedna do grzenia tylka druga na oparcie. wezcie probnik i zobaczcie czy dochodzi prad, wtedy sprawa stanie sie jasna

bardzo dobry pomysl, jutro sprawdze