Klamki E-36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Posiadam E-36 sedan z 96r
Czy wyjmowal ktos z Was moze klami z drzwi przednich i tylnych?? Chce je wyjac do polakierowania. Czy duzo z tym roboty?? Kiedys probowalem wyjac z przednich drzwi i z tego co pamietam zatrzymalem sie na prowadnicy szyby ktora bardzo utrudnia jaki kolwiek ruch.
Czekam na wasze rady.
Pozdro

Przednie robiłem i musisz uwazac. Są bardzo delikatne i może pęknąć. Musisz rozebrać drzwi od środka i dostać się do czegos co wygląda jak dwa nity ale nimi nie jest. Należy je wysunąc po podgieciu plastikowych chwytaków.
Prowadnice koniecznie radzę zdjąc bo można uszkodzić mechanizm otwierania drzwi i wtedy masz problem.

A może polakierowac je na drzwiach?

Na drzwiach raczej nie bardzo. Sa uszczelki pod nimi ktore bedzie ciezko okleic. Chyba ze da sie chociaz odchylic te klamki bez wyciagania i da sie odsunac uszczelke tak zeby ja okleic.

siema
rok temu zaslepialem przednie klamki po wlamie
z tego co pamietam nie demontowalem prowadnicy szyby ale wiem ze byl problem z dostanie msie do tych srub ktore trzymaja klamke
regulowalem sobie korba jak wysoko ustawic szybe zeby dojsc reka i jakos sie udalo

powodzenia
P.S nie jest to latwa operacja duzo cierpliwosci zycze

nie ma z tym duzo roboty
sciagamy tapicerke i z bocznej krawdzi drzwi sciagamy plastikowa zaslepke. tam plaskim srubokretem przesuwamy blaszke wtedy mozna juz wyjac ramke zewnetrzna (uwaga jest bardzo delikatna) i teraz w zaleznosci od modelu sa albo dwie srubki albo i nie. W drzwiach przednich dodatkowo musimy odkrecic nakretke w okolicach wkladki

jedynie zabawa jest przy wyciąganiu tej zewnętrznej plastykowej ramki, trzeba z boku drzwi (tam gdzie jest zamek), na wysokości klamki wyjąć taką gumową zaślepkę, wsadzić w to zakrzywiony jak haczyk śrubokręt i przesunąć taką płytkę, która trzyma tą ramkę, bo inaczej nie wyciagniesz tego.

No to widze ze niezla jazda moze z tym byc.
Jak narazie dam sobie spokoj i poczekam do wiosny
Dzieki za pomoc
Pozdro