Wałek rozrządu silnika M10

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jaki może być koszt wałka rozrządu do silnika 1.8 M10 bo z tego co się dowiedziałem jest On do wymiany i takich rzeczy się nie regeneruje. I podobno zużyte krzywki wałka wpływają na utratę mocy mojej Beci oraz głośne stukanie zaworków

Cytat:
2006-10-27 20:29:23, robman pisze:
jaki może być koszt wałka rozrządu do silnika 1.8 M10 bo z tego co się dowiedziałem jest On do wymiany i takich rzeczy się nie regeneruje.

Mysle ze około 350zł i pewnie jak wszystko sie regeneruje
Cytat:
I podobno zużyte krzywki wałka wpływają na utratę mocy mojej Beci oraz głośne stukanie zaworków

Mają wpływ..

To mówisz że wałek też można zregenerować?? bo ja pytałem o nowy wałek no to koszt jest 610PLN

Nie opłaca się regenerować bo jak strzeli to masz pozamiatane. Koszt nowego wałka do M40 był w granicach 350-400 zł, do M10 będziesz miał podobnie.
Pozdr.

To w takim razie gdzie najlepiej szukac takiego walka w dobrej cenie no bo jaj jak narazie nie trafilem nigdzie w cenie ponizej 600PLN

Np. tutaj
Przedzwoń do nich i spytaj czy nie wyczarowaliby Ci wałka do M10.
Jeśli nie, to szukaj po innych hurtowniach.
Pozdr.

A dzięki bardzo za pomoc Pozdrawiam ROBMAN

A jezcze jedno co sądzisz na temat tego co doradzali mi inni czy zużyty wałek może wpływać mi na to o czym pisałem wcześniej czyli na słabiutkie przyspieszenie??

Cytat:
czy zużyty wałek może wpływać mi na to o czym pisałem wcześniej czyli na słabiutkie przyspieszenie??

Przyspieszenie będziesz miał raczej takie samo ale zmniejszy Ci się zakres obrotów. Czyli jeśli krzywki wytrą Ci się do tego stopnia że będzie Ci się kręcił już tylko do 4 tys. obr/min a najwyższy moment obrotowy będziesz miał powyżej 4 tys. to niestety auto nie będzie już tak mocne. Jak się nie ścigasz to można z tym żyć.
Pozdr.

Ja do mojej drugiej furki zapłaciłem za uzywkę 150 zł , napewno trzeba uważać zeby nie kupić wytartego ( najlepiej jak to od razu obada jakieś mechanik ) . Dodatkowo musiałem kupic popychacze do zaworów bo 2 stare juz były wyklepane , koszt niewielki .
Najwiecej to bedzie kosztowała robocizna .

dzięki w takim razie no ścigać się nie ścigam ale przyspieszenie sie przydaje chociażby przy wyprzedzaniu lepiej depnąć i wyprzedzić niż deptać i mieszać biegami bo autko nie przyspiesz jak należy . Z góry dzięki za info. Zaczynam szukać wałeczka a potem przystępuje do zmiany. A i jeszcze jedno co najlepiej zrobić już przy okazji jak głowicę będę miał wyjętą i będę zmieniał wałek??

Rozrzad?

Co masz na myśłi pisząc rozrząd ??

Cytat:
2006-11-03 06:55:09, robman pisze:
Co masz na myśłi pisząc rozrząd ??

pytałes dosc ogólnikowo:
Cytat:
A i jeszcze jedno co najlepiej zrobić już przy okazji jak głowicę będę miał wyjętą i będę zmieniał wałek??

Wiec i dosc ogólnikowo odpisałem ze i rozrzad przy okazji zrobic mozesz

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2006-11-03 20:26:21 ]

a rozumiem no myśle że to może być dobry pomysł. Mam nadzieje że jak już włożę w nią trochę pracy i pieniędzy to mi się odpłaci i nie będzie miała żadnych innych nowych kaprysów