Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
daz BMW Master (Moderator) BMW E36 Coupe Lublin | 2006-11-02 18:28:14 Jak myślicie co to może być.
Objawy: POdczas jazdy w okolicach 50km/h zaczyna telepać lekko kierownicą, przy 70-80 km/h już znaczniej szarpie kierownicą, do tego podczas jzady słychać i czuć pod lewą stopą (jak się ją oprze o ten spocznik) że coś tam jak by uderzało, i odgłos takiego równomiernego jak by ocierania. Odgłos taki jak przy zacierjącym się łożysku. Efek podczas jazdy mniej więcej taki jak by koło zaraz miało się urwać, jak by było całkowicie źle wyważone, alebo było dokrecone na 2 śruby. Co to może być???? Jutro wymieniam całe drążki kierwnicze, ale obawiam się że przyczyną tego jest łożysko, no ale skoro łożysko to dlaczego szarpie kołem i kierownicą?? Doradzci co to moze być bo nie chce bez sensu wydać 400zł na łożysko. Samochód to E36 318is. Z góry dziękuje za podpowiedzi [ wiadomość edytowana przez: daz dnia 2006-11-03 08:17:04 ] |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2006-11-02 22:16:15 Nio panie moderatorze temat to taki mało czytelny |
daz BMW Master (Moderator) BMW E36 Coupe Lublin | 2006-11-03 08:15:25 Sory za mało czytelny temat, ale pisałem go w afekcie i ogromnej złości .
A jeśli chodzi o to co mówicie to macie racje, też mam wrażenie że nie ma w tym kraju, albo przynjmniej w Lublinie mechanika do którego się pojedzie i koleś z sesnem sprawdzi auto i będzie wiedział co i jak, w końcu to nie prom kosmiczny tylko zwykły samchód. Skoro mechnicy nie potrafią rozpoznać typowiej usterki, jaką może być np. rozsypane łożysko to wole nie myśleć co oni robią jak zepsuje się coś więcej. Tylko właśnie najchętniej wymieniali by wszystko metodą prób i błedów. Do takiej naprawy mechaniki nie jest mi potrzebny, sam moge pojechać do sklepu i zamawiać jak leci wszytskie podzespoły. Zaraz jade odebrać drążki kierownicze bo niby na szarpakach wyszło że są do wymiany, i zobaczymy co to da, ale ciagle obawiam się że to łożysko, bo przecież drążek nie szumiał by w trakcie jazdy |
raffat E34 520i, E39 528i Wrocław | 2006-11-04 15:29:52 Mała dygresja z mojej strony: ze swieczka szukac przegubow z przodu. Tarcze? Nie bija gdy nie hamujemy. Drazki? Bedzie taki efekt jesli felga akurat na tym kole jest krzywa, krzywa opona lub na prawde zle wywazona. To samo sie tyczy pozostałych elementow zawieszenia. Tak wiec zostaje łożysko..... EUREKA!!!
400 zl za lozysko to jakas zbrodnia w bialy dzien. Z ciekawosci zapytam w hurtowni ile chca za to. Zestaw razem z piasta powinien kosztowac max 230 zl. Pz |
miciak BMW Friend BMW E36 Katowice | 2006-11-04 19:44:07 ja pytalem o lozyska z piasta-380zł
dlatego prostowalem swoja piaste z 0,09 na 0,01 i udalo sie ( 4h) |
daz BMW Master (Moderator) BMW E36 Coupe Lublin | 2006-11-04 20:46:57 Dziś wymieniłem oba drążki kierownicze i wszytsko znowu działa idealnie, czyli problem się rozwiązał. Dzięki wszytskim za pomoc i podpowiedzi |