Szalone wycieraczki???????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć! mam problem z wycieraczkami. Moje wycieraczki chodzą tylko na najszybszym biegu. Na pierwszym " jedno wachnięcie" i zatrzymuje się w połowie. Na następnym biegu nie chodzi wogule ...
Ale raz na jakieś 50 załączeń kluczyka zaplonu wszystko wraca do normy. Co to może być za przyczyna? I jeszcze jedno klepie mi zawór, natomiast jak uda mi się załączyć kluczyk tak, że wycieraczki chodzą dobrze to i nie słychać zaworu by klepał. Nie rozumię co ma wspólnego "elektryka" z zaworami, przecież regulowane są hydraulicznie? Podejrzewam zużycie wałka rozrządu, ale raz mam stuki a raz nie na tym zaworze. Poradźcie jeśli wiecie o co tu chodzi?????????

Zapomniałem dodać, że moja BeMka to 316i E36 z 1991 sedan, benzyna/gaz.

miałem u siebie to samo poradziłęm sobie rok temu i od tygodnia znów mam , aby to naprawic rozebrałem plastiki pod kierownicą i zaczołem grzebać w przekażnikach znalazłem dwa przekażniki niebieskie przykręcone wysoko nad głośnikiem do konstrukcji samochodu (t.j. do błotnika ) z tamtąd idą przewody do silnika od wycieraczek. poodpinałem przewody poprzeczyszczałem styki i jakoś po pewnym czasie sie naprrawiło i działało przez rok, ostatnio podpinałem pod kierą kondensator od audio i znów sie coś zjeb..... :[ ale tam szukaj - a mam dokładnie identyczne objawy jak Ty tyle ze raz działą raz nie więc nie kupuj nic przypadkeim bo może sie okazać że nic nie musisz zmieniać tylko poprawić styki. pozdro.

[ wiadomość edytowana przez: NIMNUL dnia 2006-10-04 11:16:23 ]

U mnie jest to samo,wczoraj w drodze z pracy chodziły,jak dojeżdżałem do domu to chodziły tylko na najszybszych obrotach.Dzisiaj wogóle nie działają.