Filtr paliwa - jaki zamiennik?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałbym wymienić filtr paliwa do silnika 3S-FE w Avensis'98, czy ktos moze zna jakies zamienniki spoza sieci ASO?

A dlaczego nie w ASO?Ja wymieniłem w ASO,ale 30tyś.km temu i jakoś cena mnie z nóg niezwaliła.Filtr mam gdzieś pod filtrem powietrza i trudno go wymienić troszke.Widziałem jak się gość męczył.Ile kosztuje w ASO?

Co do filtrów polecam ASO ale jeśli chcesz zamiennik myślę że nie ma z tym problemu bo i filtron robi jakość całkiem nie zła cena 45zł.
Pozdro.

ile chca w aso ? ja bym brał u nich...np. filtr powietrza musialem wymienic na orgyginalny u nich po tygodniu testow zamiennika,niewielka roznica w cenie.
Y

[ wiadomość edytowana przez: yaryś dnia 2005-02-16 10:04:24 ]

filtr paliwa 150zł brutto do cariny 2.0 3S-Fe.Mam przed sobą fakture.Wymiana do 30zł.ALe już o tym niepamiętam,wymieniłem,mam spokojne sumienie.

Zgadzam sie z Kafim.
Filtr paliwa do diesla Filtrona kosztuje 46zł. Żadnych problemów.

Pozdrawiam

odgrzebywując starszy temat chcialem zapytac was o filtr paliwa ktory chce sobie wymienić.
W gre wchodzi Knecht, MAAN, filtron ale slyszalem przerozne opinie ze trzeba uwazac bo zamienniki nie zawsze pasują itp.

Knecht kosztuje chyba 125zł, orginał 136zł filtron 20 albo 30zł mniej od knechta..

Jest tez w EPC rozroznienie na 2 typy filtrow paliwa a mianowicie:
23300-19285 dla modeli 1992,06-1993,09 pod filtrem tym jest napisane EUROPE POSSESSION a drugi:
23300-19295 dla rocznikow 1992,05- w góre..

O co tu chodzi czy jest jaksa zasadnicza roznica miedzy tym 1 filtrem a drugim, budaowa w samej konstrukcji ??
corollke mam z 08,1993r wiec powinnien byc ten 1-wszy ktory jest drozszy od drugiego o....ok. 1zł

[ wiadomość edytowana przez: Cromm dnia 2006-10-24 10:26:10 ]

Mialem kiedys Fieste diesel i jezdzilem na filtrach z Filtronu jakies 140tkm i nic sie nie stalo ,obecnie nie zalozylbym niczego do samochodu co nie jest oryginalem bo ilekroc zakladam oryginal widze roznice w stosunku do okresu kiedy musialem zakladac cos np z TRW czy nawet NGK np swiece zarowe.
Teraz mam wymienne wklady gdzie widze bibule w srodku i tak w oryginale jest duzo wiecej zwojow niz w Manie ,Knechcie ,najmniej w Filtronie wiadomo ze filtr z wkladem papierowym filtruje do momentu kiedy powierzchnia bibuly sie zatyka zanieczyszczeniami,wowczas pompa przeciagnie kazdy syf poniewaz powstaje spora roznica cisnien przed i za filtrem,tak wiec powierzchnia filtracyjna powinna byc jak najwieksza.
Tak juz jest ze jak cos jest tansze to jest gorsze ale mamy wybor.

ja ostatnio kupiłem filtr paliwa DENSO , koszt całe 45zł. , podobno jest to oryginał który jest firmowany nazwą TOYOTA a co za tym idzie drozszy

Cytat:
2006-10-30 00:17:50, sterciu pisze:
ja ostatnio kupiłem filtr paliwa DENSO , koszt całe 45zł. , podobno jest to oryginał który jest firmowany nazwą TOYOTA a co za tym idzie drozszy

To sie zgadza dolicz 300% marzy i masz cene serwisowa.

Cytat:
ja ostatnio kupiłem filtr paliwa DENSO , koszt całe 45zł. [...]

Gdzie to kupiłeś ??? JC, IC ??
Ja muszę pomyśleć o jakiejś wymianie, bo chyba od nowości mam
Pozdro.

Cytat:
2006-10-30 01:04:15, Bigelektron pisze:
To sie zgadza dolicz 300% marzy i masz cene serwisowa.

No dobra a ze swiecami przeciez jest zupelnie odwrotnie, czyzby to polityka marketingowa TMP ze maja na swieczki takie ceny ?

Ciekawe czy w ASO nissanach i mazdy tez maja takie ceny na swiece

Cytat:
2006-10-31 12:26:00, Cromm pisze:
No dobra a ze swiecami przeciez jest zupelnie odwrotnie, czyzby to polityka marketingowa TMP ze maja na swieczki takie ceny ? Ciekawe czy w ASO nissanach i mazdy tez maja takie ceny na swiece

pytanie po ile je kupuja?
Na czesciach pasozytuja Bruksela,TMP,ASO...a kazdy chce zarobic...

Cytat:
2006-10-30 02:23:38, Perzan pisze:
Gdzie to kupiłeś ??? JC, IC ?? Ja muszę pomyśleć o jakiejś wymianie, bo chyba od nowości mam Pozdro.

ja go kupiłem w zwykłym sklepie w którym czesci do prawie wszystkich wsumie marek mieli po trochu , drugim razem jak byłem kupic do drugiej Cari to juz dostałem jakis inny w tej samej cenie

Cytat:
pytanie po ile je kupuja?
Na czesciach pasozytuja Bruksela,TMP,ASO...a kazdy chce zarobic...

jak jest 10 posredników i kazdy dowala swoją wysoką marzę to takie ceny wychodzą

Cytat:

Made in Japan czy Thailand?

A ja kupiłem juz KNECHT-a i wyglada bardzo solidnie, nawet dodali 2 podkladeczki mosiadzowe do filterka ktore zamowilem juz w ASO za 4zł
Te z ASO sa z bialego metalu jakies zwykle
Na pewno wyglada 100% lepiej niz filtry UNION czy wszystkie z JC

No i wlasnie jestem po wymianie filtra paliwa.
Straszny syf wyleciał z tego JC, a do tego pewien serwis który mi zakladał ów filtr musiał sie chyba meczyc bo gwint na wejsciu i wyjsciu był cały pokrzywiony masakra.
Perzan wiesz o jakich speclaistow mi chodzi...

Cytat:
2006-11-04 10:13:04, MisiekII pisze:
Made in Japan czy Thailand?

dokładnie na pudełku pisze które mam przed sobą Made in France