Jaki tv lepszy? lcd czy plazma?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ceny nie brac pod uwage. Który lepszy? LCD czy plazmowy? Ktory pobiera wiecej pradu? Zalezy mi na czasie z odpowiedzia, z gory dziekuje

LCD!!
plazma jest nie dopracowana, minie jeszcze długo czasu zanim plazma będzie w pełni dopracowana, oczywiście sa telewizory plazmowe które sa bardzo dopracowane a obraz to po prostu real ale nie uszukujmy sie nie za 4 patyki i nie będa grać tak długo...

[ wiadomość edytowana przez: CEHU dnia 2006-11-22 14:12:42 ]

Cytat:
2006-11-22 14:11:41, CEHU pisze:
LCD!! plazma jest nie dopracowana, minie jeszcze długo czasu zanim plazma będzie w pełni dopracowana, oczywiście sa telewizory plazmowe które sa bardzo dopracowane a obraz to po prostu real ale nie uszukujmy sie nie za 4 patyki

ciekawe

ciekawe 2

skad wiesz skad Toki bedzie mial TV ? moze z USA gdzie za "4 patyki" kupisz tv duzo lepszy niz u nas .

[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2006-11-22 14:15:16 ]

po prostu jak kupowałem pół roku temu telewizor to sie pytałem wielu specjalistów i odradzali mi kupna plazmy...
a nie wiem druga sprawa że to może nie dla tokiego

Jak dla mnie to tylko jeden argument przemawia za tym aby plazmy nie kupować. Plazma ma określoną żywotność i to bardzo krótką, plazma się po prostu wypala strasznie szybko i kończy swój żywot po paru latach, tyle na temat tych tv.
Bierz dobrego LCD

Piter tak spytam, ile godzin dziennie ogladasz tv?
Bo ogladajac 24/7 "wypalilby sie" po ponad 2 latach...

[ wiadomość edytowana przez: bart322 dnia 2006-11-22 14:50:59 ]

Cytat:
2006-11-22 14:48:45, bart322 pisze:
Piter tak spytam, ile godzin dziennie ogladasz tv? Bo ogladajac 24/7 "wypalilby sie" po ponad 2 latach... [ wiadomość edytowana przez: bart322 dnia 2006-11-22 14:50:59 ]

Takie telewizory kupuje się by je oglądać a nie na nie patrzeć, jakbym miał taki TV set to siedziałbym 24/7 i tylko zmieniał płyty w DVD

a tv oglądam ok. 8h dziennie, ale tylko jak jestem w pracy :

Ja w domu mam LCD SAMSUNGA 32 cale i powiem tak, jakość obrazu jest dobra i zależy ona od kanału. Bardzo dobra jest przy płytach DVD, lepsza ma być dopiero jak wejdzie ta cyfrowa telewizja czy coś tam . Przed kupnem rozglądałem się troche za różnymi LCDekami i w różńych sklepach i na forach najlepiej w stosunku jakość do ceny wypadał chyba właśnie SAMSUNG.

Jeżeli $$$ nie ma znaczenia to tylko plazma, ma wieksze zuzycie prądu ale to chyba jednyny minus.... Wypalanie plazmy następuję jedynie w miejscach gdzie obraz sie wogole nie zmienia. Przy dynamicznym obrazie ( co ma praktycznie miejsce cały czas ) nic sie jej nie stanie, oprócz tego o wiele lepszy kontrast i nasycenie. Nie ma znaczenia kąt oglądania ( przy LCD przy mniejszym kącie obraz jest o wiele gorszy ) no i przy plaźmie czarny jest naprawdę czarny a nie jak przy LCD "jakiś taki podświetlony". Jeśli nie ma znaczenia kwota zakupu to bierz plazme.

tez mam taki dylemat, ogladalem LCDki w media i roznica w obrazi jest na tyle duza ze wygrywa w tej jakosci wg. mnie plazma. ale znow cena i pobór pradu .... mowia za LCD.

dokładnie jak cena nie gra roli to tylko plazma!

my w pracy mamy 15" plazme, jak widać na załączonym obrazku niżej i troszku jej sie wypala, pewno od tego że te kaflary z plaży cały czas stoją nie dynamicznie w miejscu

15" plazma???
A ja glupi wiezylem w to co napisali, ze ze wzgledu na wielkosc pikseli nie produkuje sie plazm mniejszych niz 32"

Cytat:
2006-11-23 08:46:16, bart322 pisze:
A ja glupi

Cytat:
2006-11-23 06:14:26, piter_s1 pisze:
my w pracy mamy 15" plazme, jak widać na załączonym obrazku niżej i troszku jej sie wypala, pewno od tego że te kaflary z plaży cały czas stoją nie dynamicznie w miejscu

To jajo na fotce to plazma ?????????????????

Cytat:
2006-11-23 06:14:26, piter_s1 pisze:

joke bitches

LCD lepsze

LCD

plazma po 3 latach traci jasność a naprawa jest nieopłacalna

Cytat:
2006-11-23 12:50:45, pavlus pisze:
To jajo na fotce to plazma ?????????????????

A myslalem, ze uda sie wyczuc ironie w mojej wypowiedzi.

Cytat:
2006-11-23 12:47:30, SzymonX pisze:

55IJ