[opinie] Głośniki przód 165 mm Phonocar Y-line czy inne???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Chciałbym dowiedzieć się co Szanowni użytkownicy sądzą o tych głośniczkach. http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=29909238
Będa one ewentualnie podpięte do radia Becker Mexico CD. Bez żadnego wzmaka, jak to może zagrać?
Auto to Calibra, głośniki z tylu seryjne (jbl o ile się orientuje siedzi w cali), z przodu gwizdki też seryjne natomiast midbassow nie posiadam i chcialem takie oto cudeńka zakupić. Warto?

Czy może lepiej dolożyc 100 pln i kupic za 250 jakiś system na zwrotnicy? nie mam pojęcia czy moje gwizdki maja jakąś zwrotnicę czy nie, ale raczej wątpię.

A odnośnie systemów to mniej więcej takie wchodzą w grę:

Phonocar

Magnat

GMS

Mac Mobile 16.2

Mac Dynamic 16.2

Mac Premium 16.2

chodzi mi o cos takiego:
albo sam glosnik midbassowy do 150 pln albo komplecik za jakies 250 pln. Ktory z tych zestawow jest najlepszy? MOze cos innego (lepszego) znajde w podobnej cenie?

Co radzicie? pozbywac sie seryjnych tweeterow i zakladac system na zwrotnicy czy zostawic seryjne i dolozyc tylko midbass? Srednio chce mi sie wydawac 100 wiecej i nie widzec za specjalnie efektu.

Wzmacniacza na przod raczej nigdy nie bedzie.

Sorki za przydlugi post

Pozdrawiam wszystkich forumowiczy i maniakow Car Audio

Mam 13'tki Phonocar Y-line z przodu (odseparowany zestaw) w Renault Megane podpięte bezposrednio pod Clariona.
Grają szybkim twardym basem. Teraz po jakimś czasie (posłuchałem innych głosników) wiem, że brzmienie ich mogłoby byc lepsze. Do jazzu sa niezłe ze względu na precyzję, ale do rozrywki brakuje im troche życia. Jesli lubisz twardy szybki bas to bierz, ale jeśli wolisz miękki i nieco ciągnący to chyba odradzam. Tym bardziej, że pomiędzy 13-tką a 16-tką jest różnica tylko w "zejsciu nizej" a jakość dzwięku raczej jest podobna. To tyle mojej SUBIEKTYWNEJ opinii.

Mam podobny zestaw jak kolega tj Phonocar glosniki Y line 165 mm i radio Clariona. Chcialbym dowiedziec sie jaki proponujecie do tego wzmacniacz 2 kanalowy w dobrej cenie ok 200 zl.

Prosba o pomoc
Seka

no to wykopałes dinozaura ok to wzmak tani :| ile mocy maj te twoje głosniki ?? i co na nich chcesz słuchac?

teraz ja odgrzewam ..na allegro do phonocarów dodaja takie jedwabno-kopułkowe tweetery ?/ vyzner cos wiesz??

wiem Sa to tweetery Philips z VW lub sinuslive zaleznie od zestawu Co do philipsow to graja jak na swoja kase całkiem spoko ja mam philipsy z jedwabna kopołka od Renault Laguny ciezko mi bedzie sie z nimi rozstac

Cytat:
2006-11-06 18:57:47, Vyzn-R pisze:
wiem Sa to tweetery Philips z VW lub sinuslive zaleznie od zestawu Co do philipsow to graja jak na swoja kase całkiem spoko ja mam philipsy z jedwabna kopołka od Renault Laguny ciezko mi bedzie sie z nimi rozstac

kurcze ja sobie wydłubałem kiedys z VW takiego transportera i tez spoko ale tw głosniki mnie intryguja

Cytat:
2006-11-06 19:20:32, arsen pisze:
kurcze ja sobie wydłubałem kiedys z VW takiego transportera i tez spoko ale tw głosniki mnie intryguja

które?? dokładnie? bo sie pogubiłem

Cytat:
2006-11-07 15:23:31, Vyzn-R pisze:
które?? dokładnie? bo sie pogubiłem

te Y-line i te jedwabniki szczególnie ze znalazłem oferte ze jeszcze za 120zł dorzucaja zwrotnice

ale jedwabniki philipsa czy sinusa? co do zwrotnic to ja wolałbym raczej dobrac sobie proste filtry drabinkowe pod ten konkretnie system niz kupowac gotowa zwrotnice

Cytat:
2006-11-10 00:48:24, Vyzn-R pisze:
ale jedwabniki philipsa czy sinusa? co do zwrotnic to ja wolałbym raczej dobrac sobie proste filtry drabinkowe pod ten konkretnie system niz kupowac gotowa zwrotnice

a to sobie dobieraj drabinki slizgawki i inne karuzele ja ide na łatwizne i szukam aktywnych ze zmiennym pasmem ciecia

aKtYffnE sOm DlA mIeNtCZaKóff!!

Cytat:
2006-11-10 12:31:32, Vyzn-R pisze:
aKtYffnE sOm DlA mIeNtCZaKóff!!

nom i leniwców jak ja ehehehehehehe
ej ja teraz w autku słucham od Vadera i Behemota po Jaz in Paris przez wszystkie gatunki przechodzac

to tak samo jak ja Jedyne ktore u mnie nie goszcza to discopolo

Cytat:
2006-11-12 12:46:15, Vyzn-R pisze:
to tak samo jak ja Jedyne ktore u mnie nie goszcza to discopolo

no nie mów ze nie słuchasz zespoło weekend i ich hiciora "na fali"

nie

Cytat:
2006-11-13 13:02:15, Vyzn-R pisze:
nie

nadrabiaj i to najlepiej szyby w kancie na max dół gała na vol 50 i jazda z zimnym łokciem

u mnie gała ma tylko 33 vol

myslisz ze daje rade?? bo cena napewno

Dream daje rade Pozatym został wyrozniony przez EMMA wiec musi dawac