Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kayeek fiat 126p Gryzoń Brzeg | 2010-04-11 22:05:30 Witam,
jestem tu nowy i również chciałbym pokazać prace przy moim maluszku. Fiat 126p 650 1987r, przebieg: ok.97 tys. Niestety z powodu, że mam na głowie jeszcze liceum a dodatkowo planuje troszkę zarobić to zostaje niewiele czasu na fiacika (głównie soboty i co najwyżej czasami po szkole). Malec stoi cały czas pod chmurką ale w niedalekiej przyszłości będzie może zadaszenie i kanalik... Co do zdjęć to niestety nie zrobiłem tuż po zakupie. Taki był początek prac... zdj A teraz wygląda tak (trochę dziwnie z tymi paletami, ale wolę tak niż żeby w błocie na boku leżał) zdj1 zdjęcia rozebranego silniczka... zdj2 zdj3 zdj4 zdj5 zdj6 Jestem w trakcie składania silnika, skrzynia już czeka złożona na doczepke. Silnik robię jak na razie seryjny , chcę się skupić na blacharce, planuje kupno spawarki (przy okazji może jakąś polecicie?) i pistoletu do piaskowania. Przeglądając forum spodobał mi się pomysł Jacola na zrobienie poszerzeń. Chciałbym też troszkę go obniżyć, tylko jeszcze nie wiem ile i za bardzo jak...) W przyszłości planuje zrobić małe przeróbki w silniku (np. stożek, strumienica dolotu, sportowy wałek rozrządu Świątek, sportowy tłumik - tutaj zastanawiam się czy wybrać firmę Michael) co do tych i różnych innych może mi coś podpowiecie? Od razu mówię, że nie planuje startów w kjs'ach, tylko chcę mu nadać trochę "agresywności". postaram się na bieżąco wklejać jakieś zdjęcia z opisami... pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: kayeek dnia 2010-04-11 22:06:33 ] [ wiadomość edytowana przez: CarvMachine dnia 2010-04-13 16:34:13 ] |
Milten F&F MEMBER Fiat 126p Kraków | 2010-04-11 22:30:20 Ciekawy kolor |
Tybek F&F MEMBER 126p 1.1SPI+ 2x125p ... Wieluń | 2010-04-11 23:17:32 Heloł
W ogóle to przyjemnie się czyta takiego posta, gdzie młody człowiek zamiast zakatowywać jakiegoś szmelcwagena bierze się za maluszka i go reanimuje Powodzenia w pracach i pamiętaj- nie zniechęcaj się jak coś nie będzie szło! Obyś tylko nie zbłądził i go nie zwieśniaczył jakimiś spojlerami, plastikami i innymi badziewiami... p.s. Ściągałeś specjalnie wydech żeby motur wyciągnąć? |
kayeek fiat 126p Gryzoń Brzeg | 2010-04-11 23:21:15 ściągnąłem głównie po to żeby ładnie na palecie leżał |
kayeek fiat 126p Gryzoń Brzeg | 2010-04-12 23:13:59 wstawiam zdjęcia z dzisiejszego dnia. To co zdążyłem zrobić zanim się ściemniło to:
-wreszcie pozbyłem się pompki do hamulców (musiałem ciąć przewody bo nie szło ich odkręcić) -ogolone drzwi ;D -wywalony przedni wahacz z amorkiem (wcześniej nie było możliwości) -miałem w planach jeszcze tylny wahacz, ale masakrycznie się ściemniło i nie dokończyłem, a po nocy to nie robota. Przy okazji złamałem na nim klucz;D nie jest to dużo ale zawsze coś do przodu, w między czasie jeszcze montowałem nowe amorki do toyoty. Zamierzam wymienić cały pas przedni, kawałek podłogi bagażnika, błotniki prawy i lewy... przód we wnętrzu tylko połatam to co trzeba... wnętrze wnętrze1 wnętrze2 z tym będzie trochę więcej roboty... zdj zdj1 zdj2 zdj3 na tych zdjęciach widać początki wyciągania wnętrza drzwi i jedne jeszcze całe, jakoś tak wtedy dorwałem aparat... bok bok1 a tu taki dodatek... zdj zdj1 |