Odpowietrzenie nagrzewnicy.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy istnieje jakiś sposób na odpowietrzenie nagrzewnicy. Gdyz po zmianie płynu w chłodnicy ogrzewanie jest bardzo słabe. Wydaje mi sie ze to zapowietrzona nagrzewnica, przed wymiana bylo ok. Prosze z gory o wyrozumialosc i lopatologiczne wytlumaczenie, gdyz poldka (GSI-9 mam od 6 miesiecy i nie znam sie na nim zbytnio (co gdzie jest). Dzieki.

Ja co prawda specjalista nie jestem, ale chyba dałbym grzanie na maxa i otworzył zbiornik wyrównawczy albo odkręcił korek od chłodnicy. Może spróbuj tak

Ze zbironikiem sprobuje jutro, ale jeżeli chodzi o korek od chlodnicy to jest tylko spustowy.

Dolej płyn w zbiorniku wyrównawczym do kreski max. Odpal silnik i jak dojdzie do temp. 90*C otwórz ogrzewanie na maxa i dodaj gazu. Tak około 3000 obrotów. Trzymaj aż poczujesz gorące powietrze z nawiewów. Nie odkręcaj korka płynu chłodzącego.

Nagrzewnica w plusie jest zasilana cały czas. Sprawdź temperaturę węży dochodzących do nagrzewnicy. Jeśli oba są gorące to masz coś nie tak z nagrzewnicą (sterowaniem klapkami)

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2006-12-10 21:13:04, JACEK94 pisze:
Dolej płyn w zbiorniku wyrównawczym do kreski max. Odpal silnik i jak dojdzie do temp. 90*C otwórz ogrzewanie na maxa i dodaj gazu. Tak około 3000 obrotów. Trzymaj aż poczujesz gorące powietrze z nawiewów. Nie odkręcaj korka płynu chłodzącego.

Działa. Dzieki. Bylo troche po nizej kreski, ale nie wiedzialem ze to taka blachostka.