Barbórka 2006

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zaczynam nowy - coroczny -temat
Rajd Barbórka 2006
Jak widac karowa będzie , a zamiast żerania jest tor FSO
Ciekawe jak będzie wyglądała próba na torze, obawiam się tylko że bedzie ciasno dla kibiców.
Napewno będzie więcej informacji co do ustawienia próby i wtedu będzie można wybierac oesy na których warto być, prawdopodobnie, jak zwykle, odpuszcze sobię bemowo

Grzanuś, robimy podest na skarpie - jak co roku zresztą - na planach sie kończy

krótki opis karowej (skarpa chyba odpada)

Karowa w tym roku na pewno się odbędzie! Z powodu remontu wiaduktu jej trasa przebiegać będzie inaczej niż wszyscy znamy. OS będzie skrócony. Start tradycyjnie w okolicy budynku Uniwersytetu Warszawskiego, przejazd ulicą browarną (z szykaną), tradycyjna beczka i wjazd pod wiadukt. Następnie za wiaduktem po krótkiej prostej nawrót na kostce i powrót do dolnej beczki. Tam po widowiskowym przejeździe beczki znowu powrót na górny nawrót i do mety (jeszcze raz przejeżdzając dolną beczkę i szykanę). Tylko tak w porozumieniu z Dyrekcją Zarządu Drog Miejskich udało się zaplanować trasę odcinka. Dobra wiadomość dla kibiców - dolna beczka przejeżdzana będzie przez każdego zawodnika czterokrotnie! Szczegółowa mapa odcinka Karowa pod koniec listopada.

Szczerze powiem, ze się wk*rwiłem, jak się dowiedziałem, że jednak będzie Karowa-taki odruch psa ogrodnika, bo nie będę mógł być... Dalsze profity ze złamanej nogi... KJM

Ja, jak co roku napewno się pojawię

Ja sie wybieram pierwszy raz, bo co rok coś mi przeszkadzało prawdopodobnie jedziemy Atu+ kumpla wkoncu od kilku miesiecy przejade sie FSO

przedstawicielstwo z Milanówka też sie pewnikiem pojawi

Przedstawicielstwo z Warszawy-Stegny też będzie, jak co rok Już nawet nie liczę tych wszytkich "Barbórek" na których byłem

Tak patrząc na to z punktu widzenia lat, to sporo sprzętu się przewinęło przez tą imprezę i spory postęp techniczny nastąpił. Jak zaczynałem przygodę z kibicowaniem na "Barbórce" to rządziły Polonezy, Fiaty i maluchy, a teraz są topowe eNki, S1600 i nawet WuRCe.

Ja chyba nie musze pisac, ze oczywiscie bede...

Sie wie

Ciekawe czy pojawi się Ponownie Polonez 2000 z p. Zaleskim za kierownicą. Karowa w tym roku inna, za to dolna beczka z tego co czytałem będzie przejeżdżana aż czterokrotnie Znaczy się będzie więcej smrodku z oponek

a ja mam twardy orzech do zgryzienia, musze pogodzić rajd z laborkami- porąbanymi zreszta

będę się starał byc na fso i karowej ale nie wiem czy nie zrezygnuje z toru na rzecz bemowa 2

My najprawdopodobniej też sie pojawimy, jak się nic nie pochrzani.

W ,,Stołecznei" piszą:
"Tymczasem rajd barbórki odbędzie się w przyszłą sobotę. Na otarcie łez kierowcom pozwolono przejechać pod wiaduktem. Nie wiadomo, czy w przyszłym roku wyścigi wrócą na estakadę.Rajd w tym miejscu budzi ostry sprzeciw obrońców zabytków. -Ten wiadukt jest autentykiem z pocz. XX wieku, który cudem przetrwał wojnę. Powinien być traktowany jak relikwia. Wypadek podczas rajdu grozi jego zniszczeniem-uważa Tomasz Markjewicz-Nie słyszałem, aby gdziekolwiek na świecie na tak cennych obiektach ścigały się samochody. "

Bleeee. Ciekawe, ze obrońcy zabytków nie protestują przeciwko zrównaniu z ziemią pewnej zabytkowej fabryki na Żelaznej A poza tym i tak przecież na Wiadukcie Markiewicza jest normalny ruch i w każdej chwili może się znaleźć ktoś kto spowoduje wypadek...

Sorry za ten mały OT

[ wiadomość edytowana przez: Janisz1990 dnia 2006-12-03 18:01:41 ]

Nie panikuj. Karowa "idze w tym roku ostani raz" odkad pamietam, wiec juz sie tym nie przejmuje.

Tyle to i ja wiem Ale jak zmienia trasę to będzie chu*nia

OS Bemowo ulozony i upalony. Niestety bylem dupowozem, bo od razu po pracy, ale i tak bylo fajnie
Zajebiscie chodzil bokami i nawet odrywal sie od gruntu na mostku.

Nie będzie mnie niestety ...szkoda w zeszłym roku było miodnie

http://www.itvp.pl/. dla tych co w domu siedzą.

U mnie to strasznie się pixelizowało, więc sobie dałem spokój. Natomiast relacja w telewizji mnie powaliła. Gdyby więcej rajdów było tak pokazywanych i w tak długim czasie antenowym - marzenie.

Wlasnie wrocilismy. Wrazenia: najgorsza Barborka na jakiej bylem... lepiej bylo zostac w domu i poodkurzac, umyc auto, polezec z malzonka w lozeczku... lipa, wstyd mi za moj rodzimy automobilklub...