Kluczyki do e36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam e36 318 95r. jest alarm i centralny sterowany oryginalnie z kluczyka
mam dwa pytania dotyczące tego ile czasu może być kluczyk bez baterii (ktoś mi mówił że 15 sekund bo sie skasuje immobilaiser)
oraz czy można gdzieś dokupić gumki które idą na przyciski jedna w kształcie loga BMW a druga prostokątna
pozdro

Witam!
Z tego co się orientuje to nie skasuje się imobiliser tylko centralka lub comp zgubi jego kod-jak już.
Trzeba bedzie wprogramować klucz na nowo,lecz nie jestem co do tego pewien ;raczej nie powinno się nic stać-choć ręki nie dam za to.

Hej. Miałem podobny problem. Padła bakteria w kluczyku i centralny przesatał reagować. Immobilazer nic do tego nie ma, więc nie ma strachu. Jest instrukcja jak zakodowac kluczyk, ale ja to robilem i pewnie bez ASO sie nie obejdzie. Pozdrawiam. jak sobie z tym poradzisz to daj cynk

grzebalem w kluczyku dość długo ale nic sie na szczescie nie stało nawet sie nie rozprogramował a instrukcje znalazłem u kumpla w książce ale na szczeście nie była mi potrzebna

Moze ktos sie orientuje czy u zwyklego slusarza moge dorobic kluczyk do e36 po 95, tak zeby skopiowal immobilizer? bo rozlozeniu kluczyka juz wiem ze to taki maly prostokacik

dziekuje za odpowiedzi

kluczyk z imobiliserem mozna zamówić tylko w aso bmw. Trzeba udać się tam z dokumentami samochodu i swoimi. Koszt ok. 160 zł. Gdyby miał jeszcze dodatkowo uruchamiać central to ok. 6 stów

czesgos nie rozumiem. jak uruchamial central? a to nie jest tak, ze kazdy otwiera wszystko?

Zadziwia mnie z kazdym dniem coraz bardziej

nie dość jasno się wyraziłem. Central z pilota. O to mi chodziło (600 zł). Kluczykiem w zamku oczywiscie otworzysz samochód z centralnym zamkiem. Do tego także wystarcza wyrzeźbiona blaszka od ślusarza. Mam nadzieję , że teraz zrozumiałeś w czym rzecz. Pozdro.

nie to rozumiem. chodzi mi oto czy ten slusarz do tej blaszki bedzie potrafil skopiowac immobilizer

wiem, że umiesz czytać ale watpię , że ze zrozumieniem.

Cytat:
2006-12-14 10:48:09, zwirowaty pisze:
nie to rozumiem. chodzi mi oto czy ten slusarz do tej blaszki bedzie potrafil skopiowac immobilizer

Bateria w kluczyku sluzy jedynie do zasilania diody i nie ma polaczenia z immobiliserem. Wiekszosc zakladow specjalizujacych sie w dorabianiu kluczy i naprawie stacyjek dorobi Ci ten kluczyk. Nowy - 270 - 300PLN a jesli zgodzisz sie na przelozenie ze starego kluczyka immobilisera to ok 100 PLN (ceny z warszawy)
pozdr