Jak jest w usa?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich.mam pytanie czy w usa rad ia cb pracuja na tych samych falach fm i am jak u nas i czy maja tez moc 4waty?chodzi o to czy mozna radjo ze stanow uzywac w polsce.widzialem ze tam moc unidena 510 to 7wat.czy ktos moze cos w tym temacie sie wypowiedziec.pod koniec stycznia ktos by mi mogl pszywiesc z tamtad jakies radio,dlatego ten temat.dzieki serdeczne za odpowiedzi.szerokosci

jesli tak,to co ciekawego mozna by z usa pszywiesc?

kolego radia w USA pracuje tak jak europejskie tzn w "5" i nalezało by je przestroic w zera "0" koszt to około 30 do 50 zł

piszesz ze uniden 510 ma moc 7 w to prawda ale nie mocy nadawczej tylko mocy wychodzacej na głosnik zewnetrzny mocy muzycznej ze tak to nazwe i nie tylko tam ale na kazdym unidenie 510 czy 520 tak pisze bo miałem 520 dtad jestem tego pewien na 1000% procent

moc wysylana na antene w unidenie to 4W, zmierzone

Cytat:
2006-12-18 23:38:07, dcnt pisze:
moc wysylana na antene w unidenie to 4W, zmierzone

czym to kolego miezyłeś?????
jesli pełne 4W to jestem pełen podziwu bo zazwyczaj ter radia maja od 2,5 do 3,5 wata a moc jest zanizana aby dostały swiadectwo homologacji itd

odpowiednia miarka, kumpel pasjonat ma takie cus

oczywiscie najpierw antena strojona swr-em, potem podpinalismy to drugie ustrojstwo, nie pamietam jak sie to zwie