Różnice między piastami łady i poloneza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam , jakie są róznice w piastach poldka borewicza i łady 2107

??

W tego co pamiętam jest inne duże łożysko - co powoduje że na zwrotnice FSOwską nie pasuje

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

dzięki

jak wygląda sprawa z wężykami , są z drugiej strony , czy są dłuższe czy wystarczy tylko przełożyć przewód metalowy przy podłużnicy na drugą stronę ?

Przełóż sztywne na przód i wymień elastyczne na dłuższe (ok 5cm). Były stosowane w szerokich caro od 1994-1995 i w caro dieslach do końca produkcji

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

wie ktos ile szt dystansow po 0,5cm mozna zalozyc do poldka z 97 z silnikiem rovera na strone przy seryjnych srubach? PILENE

Cytat:
2007-07-26 16:50:42, zawodnik pisze:
wie ktos ile szt dystansow po 0,5cm mozna zalozyc do poldka z 97 z silnikiem rovera na strone przy seryjnych srubach? PILENE

jezeli chcesz zeby felga wciaz byla centrowana na piascie a nie na srubach to wiecej niz jednego bym tam nie wkladal....

Cytat:
2007-07-26 18:12:10, kosa131 pisze:
jezeli chcesz zeby felga wciaz byla centrowana na piascie a nie na srubach to wiecej niz jednego bym tam nie wkladal....

no dobra ale czy na seryjnych srubach da sie zalozyc 2 szt na stone? pomijjam kwestie centrowania

da się , mam tak u siebie , rok upalania i jest ok

to jeszcze jedno pytanko z innej beczki ,

czy ma ktoś może fotki belki zawieszenia do poldka z ogranicznikami odbicia w dół , stare belki miały tylko odboje dolne , nowsze miały też odboje górne , chciał bym zmodyfikować starą belkę ale nie za bardzo wiem , jakie wysokie odboje zrobić

pozdrawiam

??