Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
arieleb omega b kombiwar/asc ... lubin | 2007-02-15 22:23:08 Witam dzis bylema mam mala pociecha na komputerku i madry pan i przecztal jakies bledy. Pierwszy dotyczyl klimy i byl to "za duze napiecie dmuchawy" drugi dotyczyl silnika i i byl "zwarcie przerwa fgr |
chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2007-02-15 23:14:40 Miej szacunek dla czytajacych i przepisz to po ludzku, oraz napisz w pelni nazwe lub numer drugiego beldu. Poza tym nie widze nigdzie zadnego pytania, zadnego problemu... o co wogole w tym watku chodzi? |
Beny_2_5_TDS Opel OMEGA B Kielce | 2007-02-16 08:08:42 Pierwsze to nie wiem do końca, bo nie znam nr błędu. Może być to spowodowane słabym akumulatorem - załączenie klimy i dmuchawy powoduje znaczny spadek napięcia, ew. alternator nie wyrabia lub ma uszkodzony regulator napięcia i takie tam....
Zacząłbym od sprawdzenia stanu akumulatora i alternatora. Drugim błędem się nie przejmować - jest to standardowy błąd "braku" tempomatu. Błąd 92 bodajże [sterowanie-regulacja prędkości]. Nie ma tempomatu? - zawsze będzie wyświetlał się ten błąd. |
arieleb omega b kombiwar/asc ... lubin | 2007-02-16 09:19:01 Nr bledow to bylo od klimy chyba 26 a od silnika to 92 zgadza sie raz mialem rozladowany akumulator. Czy to cos powaznego ?? czy mozna dalej z tym jezdzic |
chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2007-02-16 09:37:20 92 sie nie przejmuj - on zawsze bedzie jak nie masz tempomatu. Nie zwracaj na niego uwagi...
26 nie mam w swoim spisie Ktos ma pelny spis w ktorym on wystepuje? (ja mam ten co jest dostepny w archiwum - ktos ze 2 czy wiecej lat temu go wstawil) |
arieleb omega b kombiwar/asc ... lubin | 2007-02-16 09:49:52 Wlasnie tez tylko znalazlem wiec kody z kompa pokrywaja sie z naszymi kodami a czy 92 moze miec cos wsoplnego ze zle pali?? Widac pan elektryk nie jest tak madry jak wy powiedzial ze nie iwe co to jest probowal go wykasowac ) nawet do pomparzy dzwonil hahahah |
Beny_2_5_TDS Opel OMEGA B Kielce | 2007-02-16 10:38:02 Tak jak zostało powiedziane błąd 92 nie ma na nic wpływu (nie da się wykasować), tylko sygnalizuje brak tempomatu, jak go sobie kupisz, to błąd zniknie.
Co do błędu z nawiewem, naładuj akumulator i będzie git. |