Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2007-01-29 17:59:57 jak w temacie. Koledzy wybaczcie ze forum klubowe wykorzystuje ale moze ktos bedzie chetny
=1&forma_wlasnosci[2]=2&forma_wlasnosci[3]=3&forma_wlasnosci[4]=4&forma_wlasnosci[5]=5&pietro_od=&pietro_do=&liczba_pieter_od=&liczba_pie]Mieszkanie Sprzedam |
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2007-01-30 00:46:50 nie znam warszawy ale jeslli to nie jest daleko od centrum to cena duuuużo nizsza niz we wrocławiu ....a wszędzie mowią jaka to warszawa droga |
misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2007-01-30 06:30:49
No qbaj i tu sie mylisz. 6 tys za metr to teraz standard na obrzezach warszawy. W moim bloku gosc ma do sprzedania jeszcze mniejsze chce 595 tys. Wczoraj byla u mnie jedna agencja i pytalem ile sobie licza: to mowia ze od wrzesnia ceny poszly ponad 220% do gory. zreszta to co sie dzieje na rynku nieruchomosci to istna paranoja. Mieszknia z rynku pierwotnego przewidywane do oddania w 2008 roku juz sa mieszkaniami "wtornymi" 2 razy sprzedanymi. Tak zrobil moj znajomy i znam tez to z opowiadan z pracy. A wracajac do ceny to 2 lata temu kolega kupil niedaleko mnie 3 pokoje za 190 a teraz w tym samym bloku kawalerka 30m kosztuje 270 tys. Gosc wczoraj powiedzial tak: Obrzeza Wawy do 6,5 tys. Praga okolice Wiatraczenej od 6,5 w zwyz a i ostatnio mowi ze i okolice zabkowskiej sa minimum po 7 tys.
A tu o tym |
misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2007-01-30 07:17:37
Masz racje. Ale to powszechnie teraz wiadomo za mieszkanie 70m budujesz dom dwurodzinny wypasiony. Ale pod jednym zasadniczym warunkiem: Majac juz dzialke. Bo grunty jeszcze bardziej skoczyly do gory. U mnie np jest 1 metr za 450 zl a jeszcze niedawno bylo po 200 zl |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-01-30 09:09:58
Ale teraz tak trzeba sprzedawać - dajesz cenę powyżej rynkowej (abstrahując od tego konkretnie mieszkania, bo nie znam cen w Rembertowie) i czekasz, czy są chetni. Jak nie, a Ty się spieszysz - opuszczasz. Znajomi sprzedali mieszkanie w cenie "gazetowej" - poszło w dniu ukazania sie ogłoszenia. Teraz sobie w brodę plują, że mogli rzucić wyższą wywoławczą. Smutne to, ale dopóki ludzie będą kupować, dopóty ceny będą szły w górę, bo mieszkań jest mniej, niż kupujących. Oczywiście to kiedyś wszystko się zatrzyma, pytanie tylko - kiedy? Pozdr. P. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-01-30 09:57:13
Może nie tyle się zatrzyma, co ludzie pukną się w łeb i stwierdzą, że wykładanie takiej kasy za mieszkanie nie ma najmniejszego sensu i lepiej wyprowadzić się do własnego, eleganckiego domku na wsi, tym bardziej, że z tej wsi do roboty/szkoły jest często łatwiejszy dojazd niż przeciśnięcie się przez miasto. |
misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2007-01-30 10:04:41
to wtedy ceny na wsi zaczna galopowac. a co do ceny to oczywiste ze lepiej schodzic z wyzszego pulapu na nizszy |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-01-30 10:10:35
A to już wszystko zależy od lokalnych władz. Jak szybko nieużytki zaczną w tereny budowlane przekształacać, bo miejsca na wille jest pod dostatkiem. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-01-30 10:43:39
Wiesz, nie każdy chce i nie każdy może. Pojawiają się różne problemy - rozwożenie dzieci, trzeba drugie auto, etc. Poza tym ceny działek bezpośrednio pod W-wą są już wysokie, a dalej rosną. Mam na przykład kolegę, który ma taką wadę wzroku, że nie dadzą Mu PJ (nawet, jakby załatwił, to sam mówi, że by się bał jeździć). Jego żonka podobnie - są "skazani" na dojazd komunikacją. W mieście kupujesz bilet za ileś tam (chyba coś kole 70 zł) i jazda. Ja osobiscie wolalbym w swoim domku, ale jestem w stanie zrozumieć też chęć mieszkania w mieście. Pozdr. P. |
slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2007-01-30 11:40:19 1. Cena nie jest wysoka w zależności od tego jak wyglądał remont, czy coś trzeba by jeszcze zrobić. Wg mnie zmniejszając ją dokładnie do 6 tys. za m2 będzie ok. Chyba że tak jak pisał pyrek trafi się klienta na aktualną cenę od razu lub ma się czas.
2. Tendencja przez najbliższe lata będzie taka że ceny mieszkań będą rosły, co prawda już trochę wolniej, a ceny domów (w promieniu 20-30 km od warszawy) będą doganiać ceny mieszkań. Dlatego te pierwsze będą teraz drożały jeszcze szybciej niż ceny mieszkań ostatnio. Działki już drożeją w tempie niczym dług u mafii. I znowu działa tu jedna zasada - zasada rynku. No może plus duża dostępność kredytów. Co nie zmienia faktu że podaż mieszkań jest duuużo mniejsza niż popyt. 3. W maju zeszłego roku kupiłem okazyjnie mieszkanie, wyremontowałem i teraz jak patrzę na ceny, które są ponad 2 razy wyższe niż przed rokiem to wątpię żeby mogło to tak bez końca rosnąć. W końcu ludzie nie będą mogli zaciągać kredytów na 100 lat, bez wkładu własnego a banki nie będą ich dawały z marżą 0,001%. Tak w ogóle to nie opłaca się całkowicie spłacać kredytu w obecnej sytuacji ponieważ dużo więcej można zarobić na inwestowaniu tych pieniędzy (spokojnie 8%). 4. Gdybym miał mieszkanie w którym nie muszę mieszkać ale nie są mi też potrzebne pieniądze, to z pewnością bym je jeszcze ze 2-3 lata potrzymał. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-01-30 13:56:08
Fajnie... a jaką masz pewność miejsca pracy? Dzisiaj dojeżdżasz do roboty kom.miejską w 20 min. a za miesiąc będziesz musiał się pultać 1,5 godz. z trzema przesiadkami, bo Twój zakład pracy np. "podziękuje Ci". Żadnej. Czyli kierowanie się miejscem pracy odnośnie zakupu miejsca zamieszkania fajne było w latach 80 wieku ubiegłego. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-01-30 16:31:56 Dobrze prawisz |
rudi Espero Wloclawek | 2007-01-30 18:07:52 Co wy ludzie ,na co czekacie spieprzejacie z tej warszawki, to nie jest normalne miasto a do tego brzydkie, brudne i niebezpieczne. Sprzedajcie swoje klitki za ciężką kasę naiwniakom co się tam pchają i za to wybudujcie sobie chałupy daleko od warszawki i jeszcze wam zostanie. Ceny mieszkań są obłędne i chore ale oczywiście nie biorą się z niczego - są chętni do kupna za te chore pieniądze często na 30-40 letni kredyt a to już jest nienormalne chyba że ceny wzosną jeszcze o conajmniej 100% w ciagu 3-4 lat a to nie jest wykluczone jak tak dalej pójdzie. Mieszkać w warszawce był nie chciał ale posiadać nieruchomość o tak, to świetna lokata kapitału przecież i niezły biznes pewnie niektórzy zarobią na tym całym boomie mieszkaniowym kosmiczną kasę.
[ wiadomość edytowana przez: rudi dnia 2007-01-30 18:08:09 ] [ wiadomość edytowana przez: rudi dnia 2007-01-30 18:08:27 ] |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-01-30 20:30:05 ja pitole.......
Cena chora..... Mój kuzynek sprzedaje nowowybudowany 2 piętrowy dom za dużo mniejsza kasę w Bielsku, w sumie niedaleko szczyrku..... chałupa odwalona na maxa w stylu góralskim...... W życiu bym za tyle mieszkania nie kupił..... no ale W-wa dziwna jest.... |
misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2007-01-30 21:10:44 kurde gdybym mial prace w bielsku lub gdzie indziej tez bym sie wyprowadzil. |
rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2007-01-31 10:19:07
w Wyszkowie i okolicy jest parę domów do opylenia. lokalna gazetka Dojazd spoko, jak skończą się bawić w obwodnicą radzymina i zrobią wreszcie ekspres radzymin-wyszków (mają dwa lata bo inaczej UE powie ) można będzie do centrum dolecieć w 30 min. Mi teraz dojazd do wileniaka zajmuje góra 50min |