Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
aroooo Skarżysko | 2007-02-27 12:00:14 sąda lambda i termostat oraz czujnik płynu chłodzącego byłay sptawdzane w warsztacie nie były sprawdzone czujnik tęperatury powietrza oraz MAP sensor - gdzie tego szukać i jak sprawdzić |
Wergilius Kraków | 2007-02-27 13:54:43
czujnik temp. jest w wtrysku nad przepustnicą. Co do MAP to nie wiem jak jest dokładnie w pugach ale należy szukać "węża" o średnicy około 6mm od kolektora sącego w kierunku grodziówki. Na końcu powinien być właśnie czujnik podciśnienie do niego zaś podłączona wtyczka trójprzewodowa. W jaki sposób był sprawdzany czujnik temp płynu? Jeżeli sąda była sprawdzana to opisz w jaki sposób i czym. Kable WN są nowe? Wieczorem napisze Ci jakie parametry powiny miec te czujniki. [ wiadomość edytowana przez: Wergilius dnia 2007-02-27 13:56:09 ] Przykro mi ale dla KFX nie mam danych. Rozmieszczenie czujników jest nastepujące MAP jest na kolektorze dolotowym na jego bocznej ściance patrzac od lewego nadkola. Czujnik temp jest przed przepustnicą od przodu maski. Może ktoś ma lepsze serwisówki niż ja to Ci pod te dane. [ wiadomość edytowana przez: Wergilius dnia 2007-02-27 17:20:31 ] |