Tarcze e 34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, może było to na forum..ale jakośz przekonania ;-/ Potrzebuje waszej pomocy w wyborze tarcz do 520i.CChodzi o przednie,jaka firma?? i oczywiście poprzez allegro.

1 NIE KUPUJ NA ALLEGRO TARCZ - jak zaczną bić gdzie je wymienisz zaoszczędzisz w sumie 100 zł i co z tego???
2. NIE KUPUJ SEBRO - SZAJS w sklepie gdzie ja kupuje czesci mają mnostwo reklamacji tej marki
3. Kupiłem Tarcze i klocki Textar za wszsytko zapłaciłem 450 zł i autko hamuje cudownie nic nie bije nic nie trzepie jest miod. i na dodatek mają gwarancje

Dobre sklepy

Export-Import Jacek Gietka
tel. 032/ 252 88 73 ma w warszawie katowicach i aleksandrowie sklepy.

Witam
Przeszukałem forum i niestety nie znalazłem odpowiedzi na proste pytanie:
Jakie tarcze i klocki na przód do e-34 525 24v??
W większości wątków które wskazała wyszukiwarka, tylko dyskusje o cenie klocków do poloneza czy montowaniu gazu do M-ki. Nigdzie natomiast prostej odpowiedzi. Interesuje mnie dobry stosunek ceny do jakości, bez skrajnych rozwiązań. Acha, jeżdzę dość spokojnie (czyt. normalnie) i bez ostrych bezsensownych hamowań.
Pozdrawiam i czekam na liczne i konkretne opinie, najlepiej wraz z orientacyjnymi cenami.

BREMBO tane jest bo robione w polsce

Dzieki mibhell. O to własnie chodziło, krótko ale treściwie.
To już połowa sukcesu, czyli tarcze Brembo około 250zł za komplet, poprawcie mnie jeśli sie mylę. Warto kupić na allegro, czy w sklepie są niewiele drozsze?? Teraz jeszcze tylko klocki do zestawu. Około 100zł jakie ??

Ja w swojej zmieniałem tarcze i klocki przód na Brembomjestem zadowolony chamulce są super..!! POlecam komplet Brembo.Ja tylko korzystam z allegro.pl ;-D

Witam.
Ja założyłem tarcze wentylowane firmy MIKODA (kupiłem prosto z odlewni - można znaleźć ich stronke w necie) a klocki oryginalne BMW.
I jak na razie nie mogę narzekać...

Wybór już padł na:
tarcze Brembo i klocki Delphi. Powinien być dobry zestaw. Łączny koszt to około 400zł plus wymiana 50 zeta.
Dzięki za odpowiedzi.

Hamulce z przodu wymienione.
Miało być Brembo i Delphi, ale udało mi się kupić w dobrej cenie (w sklepie nie na allegro) tarcze i klocki Jurid.
Jak narazie klocki muszą się ułożyć, ale po kilku dniach jazdy już widać poprawę hamowania, jest cool.
Cały zabieg kosztował mnie: tarcze wentylkowane i klocki 325zł, wymiana 50zł.
Rozsądnie.
Pozdrawiam

Każdy ma jakieś swoje paranoje. Ja całkiem niechcący 2 lata temu zmieniłem tarcze na JC (prawdopodobnie skrót od Japan Cars) kosztowały mnie ok 70,00 PLN za komplet. Do dziś (ok. 58 tys. km) nie było z nimi żadnych problemów. Nie wiem czy to tak dobre egzemplarze, czy może ja strasznie spokojnie jeżdżę, ale polecam. Kupiłem je w Intercars za pośrednictwem Netu (zamówił je kolega z 40% zniżką - na warsztat samochodowy). Całość wymiany, bez klocków) zamknęła się w kwocie 100,00 PLN Jak dla mnie bomba. Nie bójcie się zamienników. Sytuacje krytyczne, mogące uszkodzić takie cudo zdarzają się nieczęsto. Przy normalnej jeździe ten sprzęt wytrzymuje. Jeśli ktoś jeździ jak wariat to pewnie i oryginał z servisu BMW mu nie pomoże. Pozdro.

siemka
nawet nei wiedizalem ze jurid produkuje tarcze
ale w sumie to do konca nie dojdziesz kto dla kogo co produkuje
pewniaki dobrej klasy to: Ate,Brembo,Lukas,Delphi i te ostatnie najkorzystniej cenowo wychodza (jezeli chodzi o tarcze) co do klockow to lukas ,textar i delphi sa dobre bo sa miekkie zatem lepiej hamuja.
ferodo dobre ale do tarcz nacinanych( nie mylic z wentylowanymi)

warunek unikniecia pokrzywienia tarcz po montazu jest zawsze ten sam i w 99% nie wynika to ze slabej jakosci samego produktu
wyczyszczona piasta i pomierzona i przez pierwsze kilka dni nie przegrzewac ostrym i dlugim hamowaniem

POZDRO