W jakiej firmie ubezpieczyc swoje BMW?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W jakich firmach macie ubezpieczenia wykupione?
Probowalem sie dowiedziec czegos w PZU.. pani powiedziala ze nie ma czasu dla mnie.. glupia suka!

Interesuje mnie wysokosc rocznej oplaty OC (bo na OC+AC to mnie chyba nie stac) bez zadnych znizek.. Czy to mozliwe zeby e34 520i kosztowalo rocznie 2000 PLNów???

pozdrawiam

Cytat:
2005-08-04 12:19:05, pi3s pisze:
Czy to mozliwe zeby e34 520i kosztowalo rocznie 2000 PLNów??? pozdrawiam

tak to mozliwe, jeżeli nie ukończyłeś 25 lat to dostajech 30% zwyżki, w PZU jak ukoczysz 26 lat dopiero kasują Ci zwyżkę za wiek, w innych z reguły jest po 25 latach ukończonych, możesz szukać i szukać ale w brew pozorom w PZU jest w miare sensownie ubezpieczyć, ja mam 2443 poj, mam na ojca i na mnie zarejestrowane i od przyszłego roku bedę miał OC na rok za 505zł jeżeli się nic nie zmieni...

Ja mam jakieś PTu (Polskie Towarzystwo Ubezpieczeniowe), dawne towarzystwo daewoo. Podobno wypłacalni, samochód zastępczy.... Oc na roczek wyszło mnie jakieś 800 stówek. ja jestem współwłaścicielem oczywiście.
PZU to je..ne zlodzieje. Mają takie stawki że się w pale nie mieści.
pzdr

Ja ubezpieczyłem w Alianz-ie bo jestem współwłaścicielem a tam nie patrzą ile ma lat użytkownik tylko ile ma właściciel (ten główny). Wyszło mnie to 720 zł/rok za 2494cm3. Odradzam Compense bo tam na tych samych zniżkach babsko zawołało 940 zł za drugą rate. Alianz to jest dobra firma i nie czepia sie byle czego, wypłacają i nie marudzą. Pozdro.

Cytat:
2005-08-04 12:35:39, Bula_BB pisze:
Ja ubezpieczyłem w Alianz-ie bo jestem współwłaścicielem a tam nie patrzą ile ma lat użytkownik tylko ile ma właściciel (ten główny). Wyszło mnie to 720 zł/rok za 2494cm3. Odradzam Compense bo tam na tych samych zniżkach babsko zawołało 940 zł za drugą rate. Alianz to jest dobra firma i nie czepia sie byle czego, wypłacają i nie marudzą. Pozdro.

Alianz może być na OC. Jeżeli chodzi o AC to walczę z nimi po sądach już 3 lata Uparciuchy.
A jeżeli chodzi o tanie OC to polecam Samopomoc (nie mylić z Samoobroną ) - jest tanio i bez problemu ubezpieczają auta z czerwonym paskiem.

ja tez mam PTU i autko mam zarejestrowane jako 1.6 (a mam 1.mam 400zl za caly rok a jestem wspolwlascicielem ponizej 25roku zycia wiec nie jest drogo
Kiedys czytalem o link44 i dowiedzialem sie ze to jest stara warta po zmianie nazwy, ze wyjscie z ich ubezpieczen nie jest takie proste (nie wiem czemu) i ze nie sa wyplacalni a jezeli sa to odbywa sie to tak ze maja fachowca ktory ocenia stan zuzycia elementow jezeli np amorek byl zuzyty w 20% to oddadza 80%jego wartosci i tak podobno ze wszystkim (to byl jakis artykul na internecie na stronce motoryzacyjnej)
PZU ma nierealne dla wielu stawki (jak mialem golfa 1.3 to jakbym rejestrowal na siebie to 1300zl na rok, hola hola 2lata i mialbym wtedy polowe wartosci golfa)i druga sprawa ze to chyba nie nasz problem jakie problemy z otrzymaniem odszkodowania po kolizji czy wypadku bedzie mial poszkodowany, wazny jest swistek ze mam OC i moge sie poruszac po ulicach oraz to zeby nie bylo za drogo...

mialo byc ze mam1.8 a wyszedl jakis cwaniak
PZU jest dobre jak chcesz zarobic kiedys w tyl golfa wjechal mi mietek praktycznie nic nie bylo 2 uklucia w pas pod klapa i 2 ryski na zderzaku jak dobrze napiszesz w "sprawozdaniu" o uszkodzeniach to mozna ladnie dostac- ja dostalem ponad 600zl i za 500zl z tej kasy pomalowalem caly bok samochodu, maske, zderzaki szerokie dalem w lakier, pas pod klapa i 100na paliwko
z PZU to tylko takie interesy proponuje

Zgadzam się z przedmówcą, PZU jest ok jak masz kolizję i sprawcę. Nie tną w chu... i wypłacają. Za to składki uważam zbyt wysokie - poniżej 26 roku, współwłaściciel - 628 zl rocznie za silniczek 1.8.

Cytat:
2005-08-04 13:35:28, biem pisze:
Zgadzam się z przedmówcą, PZU jest ok jak masz kolizję i sprawcę. Nie tną w chu... i wypłacają. Za to składki uważam zbyt wysokie - poniżej 26 roku, współwłaściciel - 628 zl rocznie za silniczek 1.8.

Nie wiem jak wy tam płacicie w PZU ale powtarzam mam silnik o pojemności 2443 cm i płacę na rok 655zł. a współwłaścicielem jest mój ojciec(żebym mniej płacił) od stycznia gdy skończę 26 lat, znika mi 30% zwyżkiza wiek i bez żadnych zniżek ubezpieczenie OC wyjdzie mnie za silnik 2443cm 505zł. Chyba że stawki się zmienią. Powtarzam 505zł na 1 rok za 2443cm . Nie widze w tym nic nadzwyczaj drogiego w porównaniu do innych firm, wręcz przeciwnie.

ja za OC+NW place w PZU 590zl za rok przy max znizkach (pojemnosc 1,6)

Z Link 4 do mnie zadzwonili proponujac oferte, 6500 pln na rok OC i AC.
W Hestii mam to samo z 3100.
Słowem masakra.

Mi najtaniej wyszło w TRYG-u, w zeszłym roku za OC+NW+Assistance silnik 2500cm3 zapłaciłem 543zł za rok, w tym roku będe miał troche ponad 600zł, a mam ponad 25 lat i zniżki maksymalne.
Jeżeli chodzi o ubezpieczenie przy wieku kierowcy ponizej 25lat i braku zniżek to najtaniej jest wykupić pakiet OC+AC+NW+coś tam jeszcze np ubezpieczenie mieszkania, wtedy czasami wychodzi porównywalnie do samego OC.
Cytat:
Zgadzam się z przedmówcą, PZU jest ok jak masz kolizję i sprawcę. Nie tną w chu... i wypłacają.

Tutaj się nie zgodze, chyba że chodzi tylko o male pieniadze, kumpel walczy w sądzie z PZU o odszkodowanie za swoją e-39 już kilka lat, (po naprawie dawno juz ją sprzedał) a chodzi o około 30 tys zł + odsetki za około 3 lata. Był sprawca, wszystkie papiery były ok, nawet ma adwokata, tylko że PZU cały czas występuje o odroczenie sprawy, gubi dokumenty sprawy, albo ich pełnomocnik odwala jaja w sądzie.

PZU odpada.. to jebane zlodzieje i kretacze i zaloze sie ze maja takie dyrektywy z gory - zeby rabac klientow na kasie ile sie da..
Myslalem nad Link4, ale tez slyszalem ze kombinuja i ze potem jest problem zeby rozwiazac umowe..
Jak namowie ojca na allianza to moze wyjdzie taniej

ehhh.. milion dylematow zanim sie kupi samochod..

Oplaca sie wogole oplacac AC na 13 letni samochod o wartosci kolo 12000 PLNów??

pozdrawiam

Cytat:
Oplaca sie wogole oplacac AC na 13 letni samochod o wartosci kolo 12000 PLNów??

na to pytanie tylko Ty mozesz spbie odpowiedzieć.

Akurat min sprzedaje ubezpieczenia komunikacyjne, jezeli chodzi o bezproblemowość wypłat to polecam:
- Hestia
- Samopomoc
- ew. Alianz

NIEPOLECAM
- Pzu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Warty
- Compensy

Na temat innych niepotrafię się wypowiedzieć
W 90% najtaniej będzie w samopomocy
Cytat:
PZU odpada.. to jebane zlodzieje i kretacze i zaloze sie ze maja takie dyrektywy z gory - zeby rabac klientow na kasie ile sie da..

[ wiadomość edytowana przez: VANOS dnia 2005-08-04 14:59:25 ]

Cytat:
2005-08-04 14:46:45, pi3s pisze:

Heheh, a jaka ubezpieczalnia nie jest złodziejska? I jaka nie ma z góry ustalonych dyrektyw? Zresztą Vanos pracuje w ubezpieczalniach to mógłby napewno wiele ciekawych rzeczy opowiedzieć. Mam kolege, który też pracuje w ubezpieczalni, ale nie wiem jakiej i kiedys mi parę ciekawostek opowiedział... pzdr

ja mam ubezpieczone w samopomocy stawka wyjsciowa bez znizek wynosi 1565 zl tez sa podobno wyplacalni poza tym nie wazne czy sa czy nie o to juz bedzie sie martwil ktos inny . Ja jak ubezpieczalem to jezdzilem po wszystkich i warunki maja smieszne tylko nie pamietam ktora firma tak ma ale jesli ubezpieczasz na np ojca , wujka , dziadka , itp ... a sam masz zamiar tez jezdzic to musisz zaplacic 120 zl kaucji czy cos w tym stylu . Wogole bezsensowne podzialy na jakies grupy z tego co wiem to na grupy samochodow w przeliczeniu na % kolizji . BMW jest w 5 grupie najsmieszniejsze ze nie wazne ktory rok .

wedlug doradcow a zarazem posrednikow cena najnizsza jest w Samopomoc bynajmnioej we wroclawiu a pozniej najtaniej chyba w allianzie

Cytat:
ja mam ubezpieczone w samopomocy stawka wyjsciowa bez znizek wynosi 1565 zl tez sa podobno wyplacalni

Napewno są wypłacalni, teraz w rankingu firm ubezp. awansowali na drugie miejsce...
pierwsza czwórka
1 Pzu
2 HDI (Samopomoc)
3 Warta
4 Ergo Hestia

[ wiadomość edytowana przez: VANOS dnia 2005-08-04 16:06:32 ]

jak oc to polecam poczte polska bo najtaniej a jak wyplacaja to nie wiem bo to nie moja sprawa

Ja mam OC w PZU - na ojca (pełne zniżki), a ja jestem współwłaścicielem. Kosztuje mnie to 750zł za cały rok przy silniku 2.0. Więc jakby nie było troche dużo

Ja mam w samopomocy full zniżki i płacę 506 Pln rocznie.