świeżak-toyota camry 1993r wewnątrz czuć spalinami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jestem na tym forum nowy i chyba najmlodszy, ale nie powiem dorobilem sie juz faajnego autka jak toyota camry 2.2 (za nie duze pieniadze od znajomego w dosc dobrym stanie rok1993). i po 8 miesiacach jezdy nawet sporej po przejechalem 14tys.km, zaczelo cos troche sie walic. pare miesiecy temu zalalem dobry plyn chlodniczy no i zaczal wyciekac. tak dolewalem dolewalem...
wyszlo ze sa wycieki w dwoch trojnikach i membranie od gazu. ale z tym juz prawie jest ok. INNA WAZNA DLA MNIE RZECZ, CO ROBIC GDY SPALINY CZUJE NA POKLADZIE, CZY TO JEST WINA USZCZELKI kolektora wydechowego czy co moze sie jeszcze dziac?? z gory dzieki za podpowiedzi

[ wiadomość edytowana przez: slaw87 dnia 2007-03-05 16:40:54 ]

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2007-03-06 12:01:38 ]
[ powód edycji: temacik ]

Witaj

Tak, to może być uszczelka kolektora ale to powinno być widać i słychać (kanał). Przejżyj cały wydech a jeśli nic nie znajdziesz to zobacz na uszczelkę tylnej klapy, zaslepki mocowania tylnego zderzaka i inne w całym bagażniku.

Pzdr

Uszczelka kolektora i uszczelki dwururki do sprawdzenia.
Pozdro.

ok, ok dzieki bardzo jestem na etapie wymiany tej uszczelki (czekam az sklep z czesciami to przetrawi...

jeszcze raz dzieki...

PS. nast. pytanie: ile gdzies moze kosztowac miska olejowa?? bo chyba mam gdzies tam wyciek, troche km porobilem ale bezprzesady zeby polowe oleju zezarl...
no i pyt. 2: jezeli auto ma prawie 14lat to jeszcze lac mu polsyntetika, czy przezucic sie na mineral???

pozdrawiam

Cytat:
2007-03-07 23:02:18, slaw87 pisze:
[...]ile gdzies moze kosztowac miska olejowa?? bo chyba mam gdzies tam wyciek,[...]

Jak to "chyba" ???
To nie widać gdzie jest mokre ??
I dlaczego całą miskę zamiast jej uszczelnienie wymienić ?
Pozdro.

Cytat:
2007-03-07 23:02:18, slaw87 pisze:
pyt. 2: jezeli auto ma prawie 14lat to jeszcze lac mu polsyntetika, czy przezucic sie na mineral??? pozdrawiam

Nasze mają latek: Tośka-17, Rover-13, od urodzenia jeżdżą na syntetyku i źle im z tym nie jest. Nie zamierzam niczego zmieniać.

miskę widziałem nową na ebay, oryginalną za 80 euro.

ale chyba nie masz aż tak pordzewiałej...

sprawdź uszczelnienia, a jak coś będziesz więcej od Camry chciał to pisz mi maila, albo priv

pzdr