Prosze o pomoc Camry 2.2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam camry 94r USA 2.2 lautomat z gazem Mam problem czy może ktoś pomóc na komputerze w serwisie pokazuje zbyt uboga mieszanka na benzynie po delikatnym dodaniu gazu obroty spadają do 200 i prawie gaśnie ,na wstecznym często gaśnie przy zbyt lekkim naciśnięciu pedała gazu .A na załączonym LPG gaśnie sama od razu.Wydaje mi się że dostaje fałszywe powietrze tylko gdzie, a może ktoś z takim czymś się spotkał jak poprawić mieszankę Prosze o pomoc a jeszcze jedno przy zapalaniu zimnego silnika strasznie śmierdzi benzyną na zewnątrz

[ wiadomość edytowana przez: bigmario5 dnia 2007-03-16 20:30:53 ]

[ wiadomość edytowana przez: bigmario5 dnia 2007-03-16 20:36:45 ]

mam ten sam samochodzik. takie cos mi sie nie zdarzalo, ale:
zdarzalo sie przy zmianie z benzyny na gaz jak stalem w miejscu byl juz zagrzany dalem mu 2000obr. i przerzuca sie na gaz zdarzalo sie ze gasl. problem jest w tym ze zanim ten gaz dotrze do silnika mija jakies setne sekundy i nie ma co przepalic, takiego problemu nie mam gdy jestem w czasie jazdy. a kup lepsze paliwko np. na statoil 100oktanowe. no nie wiem. mieszanke gazu mozna dodac przy membranie podkrecic go troszke, a z paliwem nie wiem.
pozdrawiam ze szczecina i ciesze sie ze masz te autko ja na swoje za bardzo nie narzekam ma 14 latek ale teraz bede musial w nie troche wlozyc... slawek

kąt wyprzedzenia zapłonu?? nie ustawił Ci ktoś zapłonu bez zwory w stykach ?

wtryski Ci się nie zapiekły??

zzeruj ECU, zalej jakiejś dobrej benzyny, pogoń ze 100km z ogniem, i potem patrz na LPG...

napisz poza tym coś dodatkowo, jaka instalka, jaki przebieg, itp, itd...

pzdr