Proble z uruchomieniem e-34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jestem tu nowy mam nadzieję że mi pomożecie. Mam e-34 525 1990 r gaz sekwencja. Odpalając auto cos walneło pod machą i się zadymiło rozrusznik kręci, silnik na moment wchodzi w obroty i gaśnie komputer nic nie pokazuje. Pomożcie bo zalama.

spadła ci odma jest pod kolektorem ssącym musisz nasunąć i będzie git

odma siedzi na miejscu to musi byc cos innego

Wygląda jakbyś miał strzał od instalacji gazowej Ale przy sekwencji raczej trudno/nie spotykane.
Spróbuj zdjąć wtyczkę od przepływomierza i wtedy odpal.
Sam montowałeś instalację czy już była w samochodzie??

[ wiadomość edytowana przez: BeeMWe dnia 2007-03-22 20:16:34 ]

Strzał nie był od gazu tylko od zapłonu, niestety zapłon się odzywa a najprawdopodobniej cewki zapłonowe. Też mam sekwencje i też mi czasami strzela, mam 3 cewki do wymiany - niestety na razie brak funduszy

Cytat:
Też mam sekwencje i też mi czasami strzela

Ostro, zawsze byłem przekonany, że przy sekwencji zjawisko strzałów jest niespotykane.
Ja mam zwykłą instalke i przez 3 lata miałem dwa strzały. Na szczęście niegroźne, odpięcie przepływki zawsze pomagało w odpaleniu autka i dojechaniu do warsztatu.

dzięki za rady i podpowiedzi byłem u mechaniora okazalo się że przy wystrzale pękł mi kolektor ( mam plastikowy) myślalem że będzie kicha ale udało się go załatać i narazie jest git. Pozdrawiam.

Raczej długo nie pojeździsz z tą łatą, kolektor używka plastik np. do silnika M50 kosztuje około 130-160 zł. Łata będzie słabnąć, będzie ci zasysał lewe powietrze i zawsze będzie to pewne rozszczelnienie, ale jak na początek to w sumie dobra i łata jaka by nie była.