Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
michaelu Omega A & B Sanok | 2010-01-27 10:43:07 Hej zupper, jeżeli kiedykolwiek trzymałeś w ręce lutownice to polecam:
MIGAJĄCE ŚWIATŁO STOPU jest to prosty układ do samodzielnego montażu. Tylko jest mały mankament: UWAGA! Układ nie posiada polskiej homologacji i może być stosowany wyłącznie w pojazdach, które nie poruszają się po drogach publicznych! |
michaelu Omega A & B Sanok | 2010-01-27 11:14:28 Co do nowych samochodów to wydaje mi się że może być brany pod uwagę odczyt z akcelerometru, może brana jest pod uwagę też prędkość z jaka porusza sie pojazd, dodajmy do tego jeszcze odczyty z ABS, na deser może dojść pomiar siły nacisku pedału hamulca. Wszystkie odczyty zbiegaja sie do komputera który bedzie wiedział najlepiej kiedy światło stopu ma mrugać, a kiedy ma się jedynie świecić . . .
Ale to są tylko moje domysły nie chce mi sie teraz googlowac na ten temat . . . |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2010-01-27 20:22:21 jesli ABS sie zalaczy wtedy ten efekt wystepuje Tak ma np Vectra |
zbynek LOB SYMPATYK Opel Omega Caravan Warszawa | 2010-01-27 21:36:16 W Astrze pulsuje trzecie światło stop. Oczywiście podczas pracy ABS. |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2010-03-04 20:19:13 Uważam, że dużo lepsze są autoawaryjne podczas gwałtownego hamowania
Tylko czy to zgodne z przepisami, bo będzie jakieś bum i jakiś spec rzeczoznawca uzna moją winę bo dolutowałem co nieco. |
mpaolos LOB MEMBER LED_Mobil Omega B CD ... Częstochowa/Włocławek/Gdynia | 2010-03-13 08:28:13 Przepytajcie Geparda,
był w Borsku Insignią która ma to w standardzie nie na ledach a na żarówkach i nie 5 a 2 na sekundę (tak jakoś se miga se) i jak zadziała ABS (ESP nie testowaliśmy). We francuzach migają awaryjne od zmiany prędkości na minus w małym czasie, no tyle tylko, że w polsce NIE WOLNO JEŻDZIĆ na awaryjnych, używanie jest dozwolone tylko na postoju (patrz holowanie na awaryjnych -"bo przecież mam zepsute auto"), jak taki np. peguot będzie mieć ślisko i radiowóz na ogonie to jeszcze mandat dostać może w nagrode za wynalazki producenta. pozdrawiam/mpaolos |