Malowanie i Lakierowanie Blotnika - prosze o porady !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sprawa sie przedstawia jak na fotce
Chce to naprawidz tylko pytam dosiadczonych w tym temacie jak to zrobic. Oddac do lakiernika ( szpachla itp, wymienic caly blotnik (malowanie lakierowanie itp, czy we wlasnym zakresie??

powiem Ci jak ja zrobilem.. wygladalo podobnie .. przy okazji zabezpieczania spodu.. koleczko wyczyscilem na to antykorozyjna jakis podklad czy cos tam w spray'y ze sklepu z lakierami samochodowymi a na to leciutko pedzelkiem zielona farba.. rantu ogolnie u mnie nie widac.. w tym roku elegancko jest

za to rant na progu taki u dolu ta akcja malo pomogla i lakier odpadl wiec w tym roku znow go wyczysce i brunox pare warstw pozniej akier

jeśli to tylko to w całym aucie, to ja bym zrobił jak pisze koniu. Za kilka sezonów, wyjdzie jeszcze w innym miejscu, wtedy dasz do lakiernika i załatwi sprawę całościowo. Normalnie musiałbyś malować cały błotnik, zwłaszcza, że to metalik. Koszt to 150pln+farba+błotnik+spawanie...

Ok dzieki to jednak poczekam az cos wyjdzie jeszcze
Zrobie to sam tylko prosze napiszcie jakiego zestawu naprawczego uzyc(szpachla,podklad,farba ,lakier itp)
I co w kolejnosci taka instrukcja naprawcza

Dzieki

szczotka druciana albo kolko na wiertarke ... pozniej jakis podklad pozniej lakier .. tak zorbilem ja - co do tego jaki podklad to idz do sklpu z lakierami mi tam doradzili.. a lakier to pod kolor dobrany