[MKx] reset kompa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, czy reset komputera w zetecu trzeba robic na zimnym silniku?

[ wiadomość edytowana przez: bociansan dnia 2009-08-14 17:33:51 ]

W sumie chyba lepiej jak jest zimny, ale wydaje mi się, że bez znaczenia. Możesz na noc odłączyć.
To co piszą w książkach o tym trzymaniu na obrotach i takie tam to ściema. Odpalasz furę czekasz 10s i jazda w drogę komputer sam się ustawi jak należy. U mnie chyba 5 razy musiałem odłączyć akumulator, nigdy książkowej teorii nie stosowałem, a Essi jeździ i pali jak należy.
Pozdrawiam

mozesz robic kiedy chcesz, samoadaptacja nie trwa 5 min i komp sam sobie zbierze nowe informacje, wtedy kiedy bedzie cieply i zimny

Jeżeli temat resetu powraca to jeżeli ktoś wie, co z LPG niech napisze. Rozumiem, że adaptację należy robić na benzynie. Jak długo na PB powinienem jeździć. Po jakim dystansie mogę przełączyć na gaz. Nieraz już robiłem adaptację na LPG, bo np: odebrałem auto od mechanika, a on nie powiedział, że aku odłączył. Auto też jeździło bez kłopotów.

reset i samoadaptacje robi sie tylko na Pb na LPG nie, bo po co...
a pelna samoadaptacja dokona sie po kilku cyklach pracy silnika(tzn. od nagrzania do ostygniecia silnika)

Witam
Przeczytałem tysiące wątków odnośnie resetu komputera i zgłupiałem, każdy radzi co innego.
Jeśli ktoś ma pojęcie w tym temacie to niech napisze jak to się robi
W najbliższym czasie będę robił restart bo coś mi za dużo chla po trasie.
Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: kris2629 dnia 2009-08-12 19:38:22 ]

Cytat:
2009-08-12 19:36:30, kris2629 pisze:
Witam Przeczytałem tysiące wątków odnośnie resetu komputera i zgłupiałem, każdy radzi co innego. Jeśli ktoś ma pojęcie w tym temacie to niech napisze jak to się robi W najbliższym czasie będę robił restart bo coś mi za dużo chla po trasie. Pozdrawiam. [ wiadomość edytowana przez: kris2629 dnia 2009-08-12 19:38:22 ]

Jezu, nic sie nie robi, odłaczasz aku i podłaczasz i tyle, odpalasz auto i jedziesz lub niech sobie chodzi.
Ty nie masz nic do tego jak i kiedy sie komp ustawi, tylko masz odłaczyc i podłaczyc kleme, i tez nie na 10 minut czy godzine tylko na chwile mozna i na 1-2 sekundy.

[ wiadomość edytowana przez: Magik123 dnia 2009-08-12 21:14:29 ]

Dzięki Magik,widze że na ciebie można zawsze liczyć