[Ogólne]silentblock - koszt wymiany

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
mam pytanie. jak objawiaja sie zatyrane silenblocki??? bo cos mi stuka w trakcie jazdy i kumpel mi mowil ze to silenblocki. ile kosztuje zestaw na przod i jak wymienic? mozna to zrobic samemu przez chalupa????
pozdrowienia

[ wiadomość edytowana przez: griecco dnia 2007-10-20 14:40:04 ]

[ wiadomość edytowana przez: thomas77 dnia 2011-04-22 20:51:22 ]
[ powód edycji: poprawa tytułu ]

mozesz sam wymieniac - jak masz imadlo i mlotek i troche umiejetnosci choc lepiej wymieniac majac prase zeby wprasowac je do wahacza

komplet duza + mala okolo 50-70zl na jedna strone

ale o ceny pytaj slawasa1

Mała tuleja to nr OE 1000445, cena w ASO to 17,32;
duża OE 1035929, cena w ASO 46,70...
W Łodzi Gonera powinien mieć... jeśli nie - daj znać, mogę Ci wysłać doliczając koszty przesyłki...

[ wiadomość edytowana przez: Szczechu dnia 2007-07-02 13:21:12 ]

Cytat:
2007-07-02 13:10:47, Szczechu pisze:
Mała tuleja to nr OE 1000445, cena w ASO to 17,32; duża OE 1035929, cena w ASO 46,70... W Łodzi Gonera powinien mieć... jeśli nie - daj znać, mogę Ci wysłać doliczając koszty przesyłki... [ wiadomość edytowana przez: Szczechu dnia 2007-07-02 13:21:12 ]

Gonera a napewno bedzie mialo ATZ na Tuwima

ok powrocil temat silentblockow (przynajmniej w moim przypadku) poniewaz warunkow nie mam wiec sam nie wymienie. powiedzcie mi prosze jaki jest koszt wymiany obu stron...
pozdro

Ja bede w poniedziałek jechał do mechaniorów na Karolewskiej to moge zapytac ile by wzięli.

byłoby super, dzieki

Dzisiaj koleś mi powiedział,że najlepiej by było wymienić chyba ze sworzniem wachacza,niestety nie pamiętam jak to u mnie było.Z tego co mówił to 70zł chyba za strone,ale nie jestem pewien czy go dobrze zrozumiałem.
Ja dziś zapłaciłem 120zł za wymianę spreżyn z przodu (w tej cenie obie strony) więc nie wiem czy to drogo czy nie,w każdym razie rano oddałem autko a teraz już śmigam.
Najlepiej to do nich podjechać i wtedy się dogadać.Ewentualnie za odpłatą na podnośnik wjechać to sprawdzą co i jak (ja za pierwszym razem płaciłem,a teraz to już za darmo mi zawsze sprawdzają)
Tu masz namiary MECHANIOR

wielkie dzieki

jakbym miał się bawić w wymianę tuleji i sworznia i jeszcze płacić za to bo nie mam wrunków to wolałbym kupic nowe wahacze.
Koszty się pokryją , ai do wymiany wahacza nie trzeba żadnej prasy, no czasu mniej schodzi i roboty

moze silentblocki, a moze nie

ja wymienilem wahacze i nadal stukalo

okazalo sie, ze to gumy w ktorych jest zamocowany .... anti-roll bar ... zapomnialem jak ten pret sie nazywa po polsku... no nie

szczerze mowiac nie wierzylem, ze to moze byc powod, bo nie zauwazylem zeby byl jakis luz albo cos

po wymianie rozkoszuje sie znowu jazda bezstukowa

Cytat:
2007-07-01 21:42:31, griecco pisze:
witam, mam pytanie. jak objawiaja sie zatyrane silenblocki??? bo cos mi stuka w trakcie jazdy i kumpel mi mowil ze to silenblocki. ile kosztuje zestaw na przod i jak wymienic? mozna to zrobic samemu przez chalupa???? pozdrowienia [ wiadomość edytowana przez: griecco dnia 2007-10-20 14:40:04 ]

koszt w Kraku z materiałem 110zł/strone

again odgrzewam kotleta ... niedługo zostanęw tym mistrzem kuchni

niedawno miałem przyjemność podjechania do znajomego mechoniora, a ten zdiagnozował problem na tylnim silentblocku, mówi że tryb naprawy natychmiastowy, wspomniał też że w razie W mogę zgubić cały tył, tj. jak to on ujął "wózek"

Panowie, jestem laikiem jeśli chodzi o mechanikę, co todokładnie te silentblocki i na czym może polegać awaria i w co muszę sięzaopatrzeć by taką wymianę (naprawę) wykonać.

z góry wielkie dzięki

inaczej tuleje tylnej belki,kup sobie Lemfordery
koszt jednej to około 50 zł.

[ wiadomość edytowana przez: zigg dnia 2011-04-22 19:10:44 ]

Wyrobiły Ci się gumy w tulei a do samodzielnej wymiany potrzebny jest młotek , przecinak , pręt gwintowany z dużymi podkładkami i jakimiś tulejami to zależy od patentu na montaż tulei ale jak się na tym nie znasz to nie polecam samodzielnej wymiany

Cytat:
2011-04-22 20:48:20, slupek80 pisze:
Wyrobiły Ci się gumy w tulei a do samodzielnej wymiany potrzebny jest młotek , przecinak , pręt gwintowany z dużymi podkładkami i jakimiś tulejami to zależy od patentu na montaż tulei ale jak się na tym nie znasz to nie polecam samodzielnej wymiany

a więc wymiana całych tylei ? czy tylko same gumy??

więc dlaczego mechanior powiedział, że mogę zgubić cały tylni wózek?

całe tuleje,tak wyglądają

KLIK

[ wiadomość edytowana przez: zigg dnia 2011-04-23 07:41:47 ]

Cytat:
2011-04-23 07:39:38, zigg pisze:
całe tuleje,tak wyglądają KLIK [ wiadomość edytowana przez: zigg dnia 2011-04-23 07:41:47 ]

czyli mimo wszystko lepiej jest wymienić cała tuleje tylnej belki? czy jeśli są oki to może tylko gumy? niestety luzy są duuuże ...

jakie gumy tej tulei się nie rozbiera
weź no chłopie kup komplet i wymień,zobaczysz różnice
tylko jak pisałem,Lemfordery,a jak narzekasz na nadmiar kapusty to oryginał.

[ wiadomość edytowana przez: zigg dnia 2011-04-25 19:00:17 ]

Cytat:
2011-04-25 18:58:15, zigg pisze:
jakie gumy tej tulei się nie rozbiera weź no chłopie kup komplet i wymień,zobaczysz różnice

komplet tzn.? rozumiem, że lewa i prawa, ale czy jest jakaś duża i mała? sorry za tendencyjne pytania