Oryginalne felgi forda i nakretki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nadchodzi lato.

Udalo mi sie skolowac oryginalne alufelgi z oponami letnimi i pomyslalem o ich zalozeniu ale...z tego co sie dowiaduje do oryginalnych alufelg potrzebny sa jakies SPECJALNe nakretki, z innym stozkiem, to samo sie tyczy oczywiscie nakretek zabezpieczajacych. W zwiazku z tym wychodzi mi ze musze wydac 100 zl an 12 nakretek i drugie 100 na zestaw 4 zabezpieczajacych. Czy ktos montowal te felgi na zwykylch nakretkach i jest jeszcze w stanie pisac na tym forum? Bo narazie ZUPELNIE nie po drodze mi wwydanie 200 zl na wymiane kol (mozlliwe ze jeszcze musze je wywazyc - dodatkowy koszt ;] ), szczegolnie po zainwestowaniu 2500 zł w remont po stluczce ;/

Coś w ten deseń
KLIK
Ja mam na takich nakrętkach oryginalne fordowskie alusy.
Natomiast inne (nie fordowskie) mam na takich KLIK

Gumiarz stanowczo odmówił montaż alusów na zwykłych nakrętkach!

A tak na marginesie. Polecam tego sprzedawcę z pierwszej aukcji.

[ wiadomość edytowana przez: jerico dnia 2007-05-06 21:56:46 ]

witam.
nie ryzykuj jazdy na alusach przykreconych na zwykle nakretki bo kiedys wyprzedza cie te kolka tak jak mojego sasiada ja tez kiedys tak zrobilem naszczescie kola zostaly na swoim miejscu lecz musialem przetoczyc otwory w alusiach bo sie zdrowo zcioraly.
wiec bez odpowiednich nakretek nie ryzykuj. szkoda zdrowia i alu
pozdro

ok dzieki za informacje.

W takim razie musze zbierac kase na nakretki ;/ cholera ;(

Moją uwagę zwrócił zwrot "z INNYM stożkiem". Tzn, masz nakrętki ze stożkiem, pod alusy? Bo jak masz takie to powinno być OK, jak masz nakrętki pod zwykłe stalówki to potrzebujesz nowych.

Kolejny który się na to naciął. Ja walnąłem tego samego byka, odpowiednie nakrętki są konieczne, bez nich w ogóle nie podchodzi założenie felg fordowskich, mnie komplet kosztował 7x16=112 zyla plus oczywiście 35 za wyważenie i montaz kół.

a czy felgi cosworth look 15" tez potrzebuja takich nakretek ?

A skąd ty wziąłes 15' cosworth look?
Ja mam takie 16' i własnie do nich potrzebuję takich nakrętek

zaraz zaraz czyli zeby zalozyc oryginalne felgi fordowsie do forda trzeba miec jakies specjalne nakretki? dobrze rozumuje ?

kurde jakbym kupil felgi rs 7-ramienne to jeszcze bym musial na nakretki wydawac ze 200zl

Cytat:
2007-05-07 19:30:33, DamianosL pisze:
zaraz zaraz czyli zeby zalozyc oryginalne felgi fordowsie do forda trzeba miec jakies specjalne nakretki? dobrze rozumuje ? kurde jakbym kupil felgi rs 7-ramienne to jeszcze bym musial na nakretki wydawac ze 200zl

yes, specjalne do forda

a wiec felgi kupilem na allegro. koles ktory mi je sprzedal przywiozl je z belgii i o ile mi wiadomo to one byly montowane w jakims tam roczniku czy modelu mondeo. ich wymiary to 6J 15" H2 ET40

Ja do moich 16 Cossi Look kupiłem nakrętki u tego typa. Nakrętki nie są oryginalne ale nie psioczyli mi nic u wulkanizatora