[125p] Podsufitka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
..pożyczyłem auto żonie..gdy wróciła okazało się że w podsufitce jest wyj.. dziura (k...! wytrzymała 30 lat w idealnym stanie a nie przeżyła "fachowego" ładowania do auta pieprzonego roweru!..w złości zerwałem całą podzufitkę w cholerę(walczyła ze mną okrutnie i broniła jak mogła!) i teraz zastanawiam się czy da się to wymienić tak żeby wyglądało jak powinno??

[ wiadomość edytowana przez: Ireq dnia 2003-06-04 23:59:15 ]

Cytat:
2003-06-04 23:55:55, Ireq pisze:
teraz zastanawiam się czy da się to wymienić tak żeby wyglądało jak powinno??

Da sie choc nie tak lekko - ciezko potem ja ladnie naciagnac. Robilem to kiedys przy okazji przekladki DF-a i nie pamietam, ale chyba szybki trzeba wyjac do tego..

..jesli się tylko da-to to zrobię! (bo nie ma rzeczy niemożliwych!)

W DFach były 2 rodzaje podsufitek:
-mocowane na poprzecznych prętach - z wymianą takiej nie ma najmniejszego problemu

-robione z płyty-wydmuszki - z tą jest już trochę jazdy,chociaż ja z małymi problemami wyjąłem przednimi prawymi drzwiami Mam obciągniętą czarnym skajem przylepionym na butapren - i jest o.k.

.ja miałem na prętach z wełną mineralna jako wygłusenim.
..ale teraz grzeje w aucie! a odgłos zamykania drzwi jest jak w Wartburgu! BĘĘĘĘĘ!

ja sie przybieram do montarzu antenki na dachu ale mnie odstrasza własnie ta podsufitka!!!

..a ja sie przymierzam do montarzu oryginalnej, ale mnie odztracza wyciaganie szyb.. jak sie wkusze to założe od Łady gotową wytłoczke!

no dobra jak już zabrnęliśmy do montażu, czy jakaś polonezowska pasuje do fiata? Moze od Borewicza?

Polonezowska NIE MOŻE pasować do Fiata-przecież kształt dachu jest całkiem inny!Ja się ostatnio męczyłem z podsufitką w kombi-miałem na środku dachu zamontowana antenę do radiostacji z cholernie grubym kablem i zamiast niej montowałem tam antenę do radia.Oczywiście tylne boczne szyby musiałem wyjąć.Podsufitka jest zamocowana na poprzecznych prętach,których konce kotwiczone są w bocznych belkach przy dachu.Jest z tym trochę roboty,ale nie ma tragedii-po montażu nic nie widać,że była ruszana(lecz ściągałem tylko do środkowych słupków).Ogólnie rzecz wykonalna,acz średnio przyjemna....

Moze i ja bym podmienił na ta z Lady...pasuje to ...no i jak z montarzem????

..od łady pasuje-tyle że jest wtedy dodatkowa lampka na środku dachu..

Cytat:
2003-06-06 13:11:50, kaovietz pisze:
Polonezowska NIE MOŻE pasować do Fiata-przecież kształt dachu jest całkiem inny!Ja się ostatnio męczyłem z podsufitką w kombi-miałem na środku dachu zamontowana antenę do radiostacji z cholernie grubym kablem i zamiast niej montowałem tam antenę do radia.Oczywiście tylne boczne szyby musiałem wyjąć.Podsufitka jest zamocowana na poprzecznych prętach,których konce kotwiczone są w bocznych belkach przy dachu.Jest z tym trochę roboty,ale nie ma tragedii-po montażu nic nie widać,że była ruszana(lecz ściągałem tylko do środkowych słupków).Ogólnie rzecz wykonalna,acz średnio przyjemna....

kowietz
a mam takie pytanko
bardzo użebrowany jest dach w df combi ??? bo mam pewien pomysł a nie chce mi sie zagladac pod podsufitke jak to tam wyglada....
chodzi mi o to czy są duże i mocno wystajace zebra ....

Ratman,żebra są identyczne jak w zwykłym,tylko,bodajże dwa więcej.jutro zajrzę i napiszę Ci dokładniej.

No ja własnie mam lampke na srodku dachu...?Cza by sie za tym zakrecic...tzn za podsufitka z lady.