Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jurass Lada 2107 gdansk | 2003-05-28 23:08:32 czy ktos wie co moze dzwonic ? przy wchodzeniu na obroty tak w okolicy 2500 do 3500 rpm slychac glosne metaliczne bzzzzzzzzzzz. i szybko sie urywa. przy hamowaniu silnikiem potraf brzeczec jak najete, ale tez w tym zakresie obro tow w innych nie. Nie mam zadnych luznych blach a ni nic innego, bo tam juz prawie nic nie ma Kto s ma jakies pomysky?
lancuch naciagnbiety, zawory nastawione jak by co |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-05-28 23:10:53 srawdź mocowanie tłumika przy silniku. ja w samarze miałem taki efekt i okazało się że blacha przy portkach puściła. |
Dragu Łada Samara Stalowa Wola | 2003-05-29 00:08:09 Miałem podobnie w Samarce. W pokrywie zaworów jest taki filterek odmy. Składa się on z kilku ponacinanych blaszek (sitek)i połączonych na środku ze sobą nitem. U siebie jak go wyczyściłem ze syfu to te blaszki przy podobnym jak u ciebie zakresie obrotów brzęczały. Nie bardzo wiem jak to jest rozwiązane w 2107 ale myśle że podobnie, jeśli tak, to mógł puścić ten nit. [ wiadomość edytowana przez: Dragu dnia 2003-05-29 00:21:20 ] |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2003-05-29 00:22:19 U mnie jest podobnie .Sprawdz objemke od rury przy skrzyni biegow.U mnie ona jest peknieta ale nie mam czasu ostatnio jej wymienic.Pozdrawiam |
klaczyslaw łada 2107była teraz ... Dobrzany | 2003-05-29 01:31:43 W mojej kiedyś drżała blacha osłaniająca kolektor wydechowy od gażnika(tak zwany okapnik). drżało tylko przy pewnych obrotach. Wystarczy tylko podpiłować i jest oki. Może to właśnie to. Pół roku szukałem gdzie to tak szumi, aż tu masz babo placek, to tylko taka pierdołka. [ wiadomość edytowana przez: klaczyslaw dnia 2003-05-29 01:32:01 ] |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-05-29 01:35:48 Kurna,mi juz od tygodnia cos tak brzęczy.Ale chyba to idzie gdzies spod spodu spod tłumika.Przy jeździe ok 120-130km/h jak mi brzęczec zaczeło to az podskoczyłem na fotelu,bo myslałem ze cos mi sie zepsuło
Pzdr Grzesiek moze jutro,tzn juz dzis zajrze pod spód,a jak nie to w następnym tygodniu przy zmianie oleju wybadam te dzwonki |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-05-29 11:58:41 To na 100% nie łańcuch,ślizg był pęknięty,ale został zmieniony.To brzęczenie dochodzi spod samochodu.Na złączeniu dwururki tez nie,bo jak wyjmowałem rozrusznik 2 maja to to odkrecałem,dałem nowa uszczelke i dokręciłem dobrze.
Dzis może zmienię te końcówki drązków(przeguby kuliste)to odrazu na podnosniku jak będzie to obadam co to za świnstwo Pzdr Grzesiek |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-05-29 16:18:55 no to jak nic ta blacha wokol tlumika...
musisz pomacac ja dobrze, bo czasem - choc urwana i dzwoni - to na to nie wyglada |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-05-29 16:31:07 Hehe,niestety nie blacha.Poszedł gwint na trzymaniu tłumika do skrzyni.W przyszłym tygodniu jade na działkę i musze tą dziure nagwintowac i dac większą srube,to będzie trzymac porządnie
pzdr Grzesiek |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2003-05-29 18:46:47 Witam
jeśli masz chociaż małe zadatki na ginekologa - amatora, daj sobie spokój z gwintowaniem, daj u góry nakrętke i po problemie, ja tak mam od... hmmm.. mniej więcej starego faraona, chyba ramzesa, w każdej swojej ładzie, |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-05-29 22:21:59 Tak tez zrobiędam poprostu nakrętkę i będzie po kłopocie
Pzdr i dzięki Grzesiek |
jurass Lada 2107 gdansk | 2003-05-30 22:41:28 sprawdzilem, faktycznie odkrecilo sie mocowanie wydechu do skrzyni i ta obejma dzwonila na rurze. luzne bylo tez mocowanie tej obejmy do korpusu skrzyni.
Dzieki za pomoc! pozdr ps dokrecilem ale chyba przeciagnalem gwint |
matigamer lada 2107 lublin | 2015-06-16 00:11:48 Hałasy po zmianie sprężyn w 2107 na -40. Najprawdopodobniej dobiegają z tyłu auta. Sprawdziłem wydech i był trochę blisko panharda więc został podniesiony na nowych wieszakach. Środkowy też sztywno siedzi i no jak ruszam tym wszystkim ręcznie czy też wale pięścią to nic nie brzęczy. Nie wiem czy to możliwe ale skoro sprężyny są krótsze a amortyzatory standardowe to może one jakoś rezonują, brzęczą? Dzieje się to głównie przy schodzeniu z obrotów gdy puszcze gaz. Pod sprężynami z tyłu powinny być jakieś poduszki od mostu? Od góry mam gumowe.
Jakakolwiek wskazówka się przyda |
matigamer lada 2107 lublin | 2015-06-16 15:19:06 Sprawa rozwiązana. Okazało się, że to jednak sprężyny wibrowały. Mam poduszki gumowo-metalowe z góry i plastikowe u dołu ale prawdopodobnie są już wytłuczone i na tym łączeniu brzęczało. |