Ile kosztuje kapitalka silnika 1.3?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chłopaki ktoś wie ile kosztuje kapitalka silnika 1.3 i czy warto to robić czy może kupić używany na gięłdzie?
zastanawiam sie też nad wymianą silnika na 1.6 16v
aha kto mi powie ile powinien palić 1.3
a ile pali 1.6 tak normalnie ?

Remont sobie daruj wyjdzie ze 2 tyś (porzadny) ja kupilem uzywke na allegro za 400 zeta i smiga az milo. A przy swapie oprócz silnika jescze instalacja elektryczna dochodzi kompuyer i pare innych rzeczy

też tak myślałem
kupiłeś 1.3 czy 1.6?

remont sobie daruj, mi 1.3 palil 5,9 cykl mieszany nie oszczedzany. rob swapa na 1.8 105km kiedys jak sie dowiadywalem o ceny to za 1500 mozesz komplet do swapa kupic tegoz silnika w stanie bdb.

Cytat:
2007-06-17 21:36:05, skorpion19 pisze:
Remont sobie daruj wyjdzie ze 2 tyś (porzadny) ja kupilem uzywke na allegro za 400 zeta i smiga az milo. A przy swapie oprócz silnika jescze instalacja elektryczna dochodzi kompuyer i pare innych rzeczy

skorpion19 ile płaciłeś za robociznę?

labus mi mechanik za:
- wymiana uszczelniaczy
- wymiana pierścieni
- planowanie głowicy
- wymiana wszystkich uszczelek (pod miską, pod głowicą etc.)
zawołał 750zł z materiałami

Na ale prawdę mówiąc nie wiem co oznacza remont generalny i co się jeszcze wtedy robi.

Przy swapie dochodzi jeszcze koszt skrzyni biegów (o ile się nie mylę )
P.S.
A co Ci się dzieję, że chcesz remont robić lub swap?

[ wiadomość edytowana przez: bociansan dnia 2007-06-17 21:55:53 ]

Generalka to nic innego jak remont kapitalny całego silnika, poza wymianą uszczelniaczy, pierścieni, uszczelek i planowaniu głowicy dochodzi jeszcze; szlif wału korbowego i wałka(ów) rozrządu łącznie z wymianą panewek, honowanie cylindrów na nast. wymiar; itp, itd, można spokojnie na w/w temat napisać pracę dyplomową.

Cytat:
2007-06-17 21:54:38, bociansan pisze:
... Przy swapie dochodzi jeszcze koszt skrzyni biegów (o ile się nie mylę ) ...

Nie mylisz się, skrzynia ma inne przełożenia, można zostawić od 1,3 ale długo nie wytrzyma mocy 1,6.